måndag 18 februari 2013

Provencalskt. 5. Middag på La Bastide du Moulin

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vi bjuds innan middagen återigen på ett gott glas kallt Bandol-rosévin och rykande varma små smördegsrullar med olivröra framför den stora öppna spisen. Thomas kommer själv med ett glas rödvin i handen och konverserar oss som om vi vore familjemedlemmar på besök.

Sen ursäktar han sig och försvinner in i köket och bjuder oss sen till bords. Hela det stora rummet är nu upplyst av vackra ljuskällor och "l'ambiance", stämningen är helt otroligt mysig. Vi är ju helt ensamma här vilket gör att den service vi får är ojämförbar!

Förrätten är gåslever, förstås, serverad på ett "pain d'épice", ett hemlagat kryddbröd tillsammans med också hemlagad fikon- och lökmarmelad. Himmelskt gott. Genom hela måltiden dricker vi det godaste rosévin från Bandol. För dem som inte riktigt har hajat det här med det nu i Sverige så populära rosévinet: så här ska det se ut!! Inga mörkrosa toner på gränsen till rött.

Ju ljusare dess bättre. Som tunn bensin i färgen ska det vara, ljust, ljust rosa. Allt annat kallas här av konnässörerna för "hallonsaft" eller "bersåvin".

Titta också på de vackra besticken och brodyrduken. Tillsammans med kristallglasen bidrar de till en känsla av riktig lyx. Vår varmrätt som är precis lagom stekta ankbröst får vi en god potatisgratäng med balsamvinägersås och roliga Valentinhjärformade kokta morötter.

Mätta och mycket belåtna drar vi oss tillbaka till vårt rum för en stunds tv-tittande och bokläsande innan vi och Dessi somnar gott under varma duntäcken i den svarta Provencenatten.

Klicka och se!
Posted by Picasa

3 kommentarer:

Mira sa...

Sötnos!

Monet sa...

Mira: :-)

Anonym sa...

Kul att se en bild på dig för en gångs skull!
Du ser ut att må jättebra...
Kramar
Christina