måndag 18 februari 2013

Provencalskt 7. Frukost på La Bastide du Moulin

 
 
 
 
 
 
 


Vi vaknar till en vidunderligt vacker dag. Maken sätter sig med nya Iphonen på vår terrass vid poolen och Dessi får leka alldeles lös med nya kattkompisarna.

Vi äter vår goda frukost på terrassen med den fantastiska utsikten. Sämre kan man ha det! Färskpressad apelsinjuice, hemlagad marmelad och sylt, supergott franskt frukostbröd, sånt vi aldrig åter normalt. "Pain au chocolat", mums så gott - smördegsbröd med chokladbitar i!!

En skål med färskt äpple, skuret i fina skivor i god juice. Och så härligt starkt kaffe för Monsieur och ett antal tesorter för Madame att välja emellan.

Vi frågar hur dags man vill att vi ska lämna detta fantastiska ställe. "Oh, när ni vill", blir svaret. "Det är ju bara ni här, vi ska själva inte göra annat än göra iordning i köket och städerskan är ledig idag. Stanna så länge ni vill, om ni har lust kan ni gå ner i byn och lämna era saker på rummet och hämta när ni kör hem".

Vilken service!! Vi går inte ner i byn. Vi stannar kvar i den underbara trädgården, njuter i fulla drag av att få sitta på terrassen, vi provligger solstolarna, känner efter hur det skulle kännas att bara glida ner i poolen och simma runt i sommarhettan och säger att här, här skulle vi kunna tillbringa många fler dagar.

Inte mer än max 20 gäster har man under högsäsongen. Och folk återkommer år efter år - det är som en enda stor familj. Barn och hundar får vara här också och man behöver alls inte äta middag som vi har gjort, det kan man ordna i byn eller någon annan stans.

Frukost ingår i priset och för oss två kostade vårt rum ("en suite") med terrass 145€. I svenska pengar lite drygt 1.200 kr eller 600 kr per person och natt. Med frukost. I den här miljön mer än prisvärt!!

Veta mera? Kolla hemsidan: www.bastidedumoulin.com
Posted by Picasa

3 kommentarer:

Elisabet. sa...

En sak är säker: där ska jag bo någon gång - ja, övernatta -!

Anonym sa...

Den näst sista bilden skulle jag vilja ha som tavla!
A-M

Monet sa...

Elisabet: jag är övertygad om att det blir så. Och du kommer INTE att bli besviken!!

A-M: Kul att du säger så. Jag har printat ut just den bilden för att ha som förlaga till min nästa tavla!!