söndag 17 februari 2013

Provencalskt 2

 
 
 
 
 
 


Helt betagna över vad som mött oss på "La Bastide du Moulin" i La Cadière d'Azur, vandrar vi runt i det stora vardagsrummet med sin olika små hörn. Överallt finns inbjudande sittgrupper, allt är inrett med säker hand och smak. Här finns ingenting av det "grälla Provence", det som kännetecknas av gult, rött och orange med cikador i mönsren både på porslin, textil och inredning.

Här är det sobert grått, ljust brunt och vitt med accentfärger, vadderade tjocka tyger med snirkliga monogrambokstäver, soffor att bara sjunka ner i och så några makalösa fåtöljer (vi får en i vårt rum också, visar det sig senare). Det är en fantastisk stämning i det urgamla huset, kvällsolen lyser in och förhöjer vissa delar av det stora rummet med alla sina vinklar och vrår.

Vi går ut och hämtar våra väskor och passar på att beundra utsikten från ena hållet av det här fantastiska stället. Åt andra hållet är utsikten lika makalös - den här urgamla kvarnen, "le moulin" som gett upphov till det nuvarande namnet står kvar som en ruin från svunna tider. Men placerades redan då högst upp i byn med den här svindelvackra utsikterna.

Snart är det dags att äta middag men först går vi en tur i den stora trädgården.

Klicka föralldel på bilderna och insup den vackra arkitekturen och den smak- och lekfulla inredningen. Det kommer flera detaljer längre fram.
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Vackert. Verkligen.
Om detta är typ B&B, vad får man då betala för en övernattning? undrar madamen i Halland.

Elisabet. sa...

Jag har kollat upp det på nätet .., så farligt var det inte.

Ska visa pv.