söndag 19 februari 2012

Gudstjänstlunch i Six FoursFrån utsidan tror man inte alls att detta är en restaurang. Men insidan visar en typisk fransk charmig interiör och vid ett långbord sitter ett glatt franskt sällskap som redan hunnit en bit in i sin lunch. Vi andra får strax en förrättssallad och sen en god kalvgryta med rött eller rosé-vin och kaffe på det. För 20€ inklusive allt och återigen förvånas man över hur god och hemlagad mat man får för rimliga summor så fort man kommer utanför turiststråken.

De glada fransmännen sjunger några sånger och plötsligt tar någon av svenskarna i och säger: Nu tar vi Helan Går!! Och eftersom vi är samsjungna sedan kapellet sjunger vi (utan snaps) den svenskaste av sånger så det står härliga till. De livliga fransmännen tystnar förvånat och lyssnar till när vi tonar ut i ett Sjung Hopp Faderallan Lej och ger oss sedan hejarop och applåder.

Det blir ett himla liv i den lilla lokalen som nu är fullsatt och alla pratar och skrattar och har väldigt trevligt. Dessi blir mycket trött och kryper ner i sin lilla korg och är sedan trött hela kvällen, höga ljudnivåer verkar inte vara bra för henne.

De glada fransmännen blir gladare och gladare och vinkar till mig när jag vänder mig om för att ta kort på dem. Strax innan det är dags att gå kommer den storvuxne Yul Brunner-typen (till vänster) fram till mig, säger Buuuu till Dessi så hon blir jätterädd och så försöker han få mig att gissa på någon fransk gåta som handlar om fiskar i vattnet och kajor i luften. Jag har inte en susning om vad han menar men han insisterar på att jag måste förstå det här, "annars släpper han mig inte". Jag skojar tillbaka och säger att jag lämnar honom iallafall, vinkar adjö till alla och vi önskar varandra fortsatt trevlig dag.

På väg ut säger restaurangägaren: "Madame, det där var inte så farligt, det var bara gendarmerna från Bandol (närliggande badort)  och han skojade bara med er". Jösses!! Det här var alltså de tuffa statspoliserna på glad lördagslunch, inte kunde man väl ana det?

Ingenting stämmer liksom med hur det är i Sverige. En kapellkatt? Dessi på andaktstund och restaurang. Glada gendarmer på gemensam lördagslunch som busar med andra gäster. Nej, det var en annorlunda lördag.  Posted by Picasa

2 kommentarer:

Kors och Tvärs sa...

Låter väldigt trevlig och visst hittar man mycket trevlig när man är "bortom allfarvägen"

Elisabet. sa...

Tur att pv håller på med middagen nu .., annars vore det risk för ökad salivutsöndring.

Och vilken tjusig gendarm där till höger!