lördag 26 februari 2011

Rosors kraft

Också i vårt härliga franska liv smyger sig då och då förtretligheter och otrevliga skeenden in. Vi lever ju ett vardagsliv och allt kan inte vara bra jämt. Ändå överraskas man ibland när saker händer som man minst av allt har kunnat föreställa sig. Oväntade utspel från oväntat håll kan plötsligt kännas så illa att det helt tar överhanden och det blir svårt att värja sig inför både lessenhet och frågetecken.

Vi är ganska känsliga människor, både mannen och jag. Kräfta och Skorpion för den som roar sig med sånt. Så när han sett mig må dåligt en längre stund och är på hemväg från en mindre utflykt stannar han vid vår lilla fina blomsterbutik. Och se vad han kommer hem med: de vackraste rosor med små pärlor i och ett kort med Je t'aime vilket jag inte tror behöver översättas.

En liten nyckelpiga håller fast kortet och på det fina blomsteromslaget (som man här i Frankrike inte tar bort) sitter ytterligare en liten lapp: Plaisir d'offrir. Givandets glädje. Ja, men också mottagarens!! Genast lyfte svarta skyar och svåra tankar och den vackra buketten gav påminnelse om vikten av att se det vackra i tillvaron. Och glädjas åt här och nu. Tack min älskling!
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, tänk vad omtänksamhet betyder!

Hur mycket som helst.

Och bekräftelse.

Här var varit - och är - stor sorg, men om detta vågar och vill jag inte skriva på bloggen, inte ännu i alla fall.

Nej, inte vår familj, men nära och kära.

Syster T sa...

Förstår precis vad du menar syster M... Sååå vackert skrivet! Var rädd om din B, det är jag om min!
Kram från syster T