söndag 20 februari 2011

Nära havet...

...cirka hundra meter därifrån bor en fransk god vän. Idag bjuder han på utomhuslunch utanför sitt hus som genomgår en totalrenovering. Det är ett för franska förhållanden stort hus och nu är det tip-toprenoverat med hög modern klass. Än är det inte riktigt färdigt så tills vidare sker matlagningen och servering utomhus. Vi bjuds på pique nique-mat i god provencalsk stil. Korvar, ägg, stora räkor, oliver, smågurkor, avocado, tapenade och citronmajonnäs. Småpateér, sallad och nygrillade kycklingar och så förstås ostar med baguette och sist citronsorbet och kaffe med små tryfflar. Och till detta goda viner, både vitt, rosé och rött. Och lite limoncello att hälla över sorbeten.

Som vanligt här på söndagar i Frankrike sitter vi till bords i flera timmar. Det är lite kyligt ibland när solen går i moln men vi är utrustade med jackor och småfiltar så det går bra.

Nu, ett par timmar senare är vi fortfarande mätta och det hettar i ansiktet av den sydfranska solens starka strålar. På hemvägen kör vi längs ett glittrande Medelhav så långt från snö och minusgrader man kan komma. Vi tycker vi har det bra!
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Christina sa...

Jag tycker också att ni har det oförskämt bra ;-) Åh vad jag längtar till våren! Bara tanken att kunna sitta ute och äta...suck!

Monet sa...

Christina: jag håller med dig. Det är alldeles fantastiskt med de här dagarna då man kan sitta ute och äta. Vi tar verkligen vara på dem och är väldigt tacksamma för att vi är där vi är just nu!

Men er tid kommer ju - ni kan se fram mot många ljumma, ljusa sommarkvällar snart. Så håll ut!