tisdag 14 september 2010

Hund och katt i byn

 

 

 

 

Världens minsta lilla hund kollar in Dessi. Som stretar på uppför bygatorna och sen möter en katt som mycket tydligt talar om vad den tycker om nyfikna pudlar.

I nästa gathörn möter vi krögarparet från en av byns tre restauranger. Vi har varit lite av stamgäster och de har varit otroligt vänliga och hjälpsamma även om maten kanske inte alltid varit så himla god - den provencalska husmanskosten är inte alltid så rolig med konstig inälvsmat och märkliga kryddningar.

Nu kindpussas det och efterfrågas hur sverigesemestern varit. Och vi berättar och undrar i vår tur hur deras sommar varit. Inte alls bra visar det sig. Bedrövat säger de att gästerna uteblivit, de har förlorat mycket pengar och måste stänga restaurangen redan den här veckan.

Åh, det är för sorgligt. Inte vet de vad de ska göra heller framöver. Vi blir alldeles betryckta men kan bara hoppas att det kommer att gå bra och att den charmiga lokalen tas över av nya driftiga restaurangmänniskor. Vi har redan sett hur bagaren kommit och gått och det har bytts verksamheter i flera andra bylokaler också så det blir nog bra!
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Christina sa...

Vilka fina bilder på djurlivet du har tagit. Spännande samspel i byn!

Elisabet sa...

Kan inte sova - det stormar ute och låter som bodde vi en meter från havet - så jag tittar in här lite.

Undrar hur ni har det?

Här sover alla, utom undertecknad.

Kolsvart ute .., regnstänk mot fönsterrutan i väster ... det rister i huset.