måndag 13 september 2010

Fransk fredagslunch

 

 

 

 


Det vore väl attan om man inte kunde förmedla vår fantastiska franska lunch under platanernas skugga i fredags. Här sitter vi och mår bra efter fyra timmars måltidsintag - inklusive ostron, yes Elisabet -. Jag har samma inställning till surströmming som jag heller inte kan mutas till trots makens årliga intag med bäste vännen i Roslagen.

Livet handlar just nu inte enbart om mat,vin och sol. Hårddiskrasch och panik inför vart tusentals bilder tar vägen har dominerat dagen. Vardagsgöromål alltså och om en stund datorbyte och sen visas en fransk dokumentär om Sverige. DET ska bli intressant, fortsättning följer!
Posted by Picasa

6 kommentarer:

Anonym sa...

Mmmm, ser läckert ut... Apropå hårddiskkrasch - jag tar back-up på en extern liten bärbar hårddisk varje söndag, så är problemet löst. Ett bra tips att ta efter...
Må väl / Claes

Dubbelörn sa...

ÅÅHHHH... så gott!! Tack o lov att jag precis ätit frukost!

Jag älskar ostron o de godaste åt jag i våras i Bouzigues. Fantastiska!

Längtar alldeles oerhört tills vi åker igen, nästa tisd, ner till Beziers. Denna gång med vänner, har hyrt en herrgårdsflygel.

Tar till mig tipset med camembert o pest på grillen. Låter otroligt gott!

Snart får vi också frossa i skaldjur o god mat o dryck ;)

Anonym sa...

Himla roligt att få se dig på bild efter så lång tid!!!!Du har lyckats hålla dig undan men å andra sidan...du förmedlar ju så otroligt fina bilder!!!! Jag har själv köpt en kamera som hänger med mig i ur och skur.
Må så gott/christina-Norrtälje

Elisabet sa...

Nu har jag suttit och detaljstuderat ostronen .., njaaa, det skulle aldrig gå vägen. Det är det där med att dom lever ..., och kanske är det så att om man har vuxit upp i norra norrlands inland och fjälltrakter, då blir det kortslutning i hjärnan om man tänker sig att äta ostron .-)

Härliga bilder. Och kul att kunna se dem!

Mira sa...

Hur gick med med tusentals bilder???

Monet sa...

Claes: tack för tipset. Jag har extern hårddisk, problemet är att jag tidigare inte tagit back-up tillräckligt ofta!

Dubbelörn: Välkomna tillbaka till Le Sud. Nu är bästa tiden!

Christina: Tack för komplimangen. Ja, så här har vi det nu. Inte dumt!

Elisabet: jag förstår faktiskt det där med ostronaversionen. Jag tycker inte heller att det är någon höjdare och maken vägrar. Men man lär sig uppskatta dem. Att dom lever känner man inte, det killar liksom inte i magen eller så:-)

Mira: allt är räddat tack och lov. Jag hade majoriteten på extern hårddisk men eftersom gamla datorn bara "dog" har vi haft problem att få över allt till min nya portabla. Usch, det var en rysare innan allt nu äntligen fungerar igen.