söndag 18 april 2010

Nu...

,,,äntligen slår de flerhundraåriga ekarna i trädgården ut.

Det har varit en lång och kall vinter och vår också här i Provence. Men nu börjar det grönska överallt. Sist ut är nog våra gamla ekar men åh, så underbart det är när det blir skirt och grönt också bland de gamla svarta grenarna.

Vår lilla trädgård är bara några år gammal. Men de gamla träden som bevarats har flera sekler på nacken i det som tidigare här var ett stort skogsområde. Vi, som nästan de enda i den här "domänen", har ett par av dem i vår trädgård. Det är både en lycka och ett privilegium.

Den som är särskilt uppmärksam ser också byns kyrktorn mellan löven. Från det klingar det varje hel och halvtimme så vi vet alltid, på gammeldags vis vad klockan är.

 

 
Posted by Picasa

5 kommentarer:

Alexandra sa...

fantastiskt vackert!

Shabby chic & lantligt sa...

Hejsan,
Nu har jag läst hela din blog från starten(nästan).
Underbart, blir bara så inspirerad, då jag och maken kommer att göra det samma som ni en dag. På fredag ska vi köra ner till Frankrike för att titta på hus och landet som är så otroligt vackert. Roligt att jag fick lite namn på Shoppingställe i din blogg, och sen grät jag sen liten skvätt när jag såg din Parson Russel, vi har just en Parson vid namn Molly, hon är 1,5år och ska följa med på våra resor.
Soliga hälsningar
Sanne

Elisabet sa...

Ja, tänk vad din blogg inspirerar många! Det blir som en enda lång kedja av länkar .., det ena ger det tredje.

Nu kaffe och sedan v i l a.

Mira sa...

Ljuvligt!

Monet sa...

Alexandra: förlåt för sent svar. Men roligt att du tyckte om det.

Shabby chic: kul att du hittade hit och fick lite inspiration. Har jag skrivit om shopping på min blogg undrar jag? Kanske om Grand Var - enormt ställe utanför Toulon. Vi har nu en 1,5 år gammal toypudel som också ska följa med på våra resor, vår gamle Max blev för gammal för det.

Elisabet: visst är det kul om man kan inspirera andra. Och själv surfar jag runt bland besöksbloggarna och hittar annat roligt. Så jag håller med: det ena ger det andra. Hoppas du är friskare nu?

Mira: mmmm:-)