lördag 24 april 2010

Madeleine och Jonas

Här i Provence är det här unga paret inte förstasidesnyheter precis. Men när jag pratade med min mamma i morse berättade hon att det uppenbarligen var någon slags kris mellan Madeleine och Jonas, något med en otrohetshistoria med en flicka som enligt principen "Kiss and Tell" berättat om en relation med sagde Jonas.

Till och från glömmer jag bort bröllopshysterin i Sverige och är långt borta från kungahus och diskussioner om vem som ska föra bruden till altaret och annat marginellt.

Men eftersom jag minns bilderna på det glada unga paret, nyförlovade på Solliden för inte så länge sen så tror man ju inte att det ligger någon sanning i den här sortens rykten.

Men minsann: jag gick till källan direkt, hovets hemsida. För någon timme sen är det officiellt att de två unga går skilda vägar. "Bäst för båda, svårt för båda, vill bli lämnade ifred, inga fler uttalanden".

Det är inte utan att man tycker synd om dem. Att vara det vackra unga folket och dessutom utsatt för intensiv mediabevakning kan inte vara roligt i en sån här situation.

Och vad kan det vara som hänt? Har Jonas B fått kalla fötter när han ser hur "prins" Daniel måste förvandlas och tas in i hovetiketternas märkliga värld? Gillar han inte jet-setvärlden när det väl kommer till kritan? Det ska nog till mycket stor kärlek och en stor anpassningsförmåga för att ta steget in i ett av traditioner tyngt kungahus. Inte är det särskilt modernt heller tycker jag, jag såg en YouTube-snutt där Victoria försökte få en intervjuare att inse att han inte skulle dua henne och att hon helst ville tituleras "Kronprinsessan". Vilka extrema och urbota dumma överklassfasoner hos en flicka som annars verkar både trevlig, nyfiken, social och väl skolad för sitt kommande uppdrag.

Jag ska göra en notering om den 19 juni i min almanacka. För det är klart att jag också, som alla andra, kommer att titta på bröllopet. Det är som med Nobelfesten, det är urkul att se alla vackra kläder och alla kungliga kändisar. Som att läsa Svensk Damtidning (bilden här kommer från nätet och just denna tidning tror jag)

Och Madeleine får väl lägga ut sig på Mötesplatsen så länge, hon som alla andra.

Här i Frankrike har "vi" vår egen motsvarande rykteshistoria. Som går ut på att Carla Bruni Sarkozy har en affär med en ung musiker och förstås då, Nicolas Sarkozy också involverat sig med någon annan. Här dementeras det friskt - vi får väl se hur det går med det framöver också. Har dom tid med sidoaffärer kan man ju fråga sig?

 
Posted by Picasa

5 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag hänger knappt med i prinsesskärlekshistorierna - men hörde en version att M inte gillar att J jobbar så mycket... Faktiskt bryr jag mig inte om vilket, är bara glad att jag inte är offentlig utan kan schava omkring som jag vill utan att några paparazzi lurar i buskarna.

Turtlan sa...

Ett exempel på att trots sin kungliga börd etc så får de bekymmer som vi vanliga kan få.

Men trots allt bra att de bröt för om han nu har strulat runt så ska hon inte "förlåta" det.

Men sen är det ju alltid svårt att veta vilket som är den rätta sanningen och det kvittar också mig att veta.

Men de är bara människor som vi andra....

Elisabet. sa...

OJdå, det visste jag inte .., att det hade kaspejsat ... ja, gudars, tur att man inte är född kunglig!

Freedomtravel sa...

Detta visar ju att de är mänskliga tycker jag. Det kan gå fel i en relation. Bättre att upptäcka detta nu än att gifta sig och få barn först... och sen separera...

Det där med att en kvinna måste ges bort av en man till en annan man vid altaret gillar jag dock inte... Det spelar ingen roll om det är kungligheter eller inte, men kvinnor är inte en ägodel som en man kan ge bort till en annan man!

cruella sa...

"Alla andra" tittar inte;-) Jag firar min födelsedag på annat sätt, jag lovar.

/Republikan