torsdag 22 april 2010

Försommar

Så här ser det ut utanför vårt hus med ett av bergen i bakgrunden. En nyutslagen gammal ek tillsammans med pelargoner i matchande färg till våra fönsterluckor. Och så vår nyutslagna trädgård med sina gamla ekar. 24,5 grader varmt var det den här dagen!! I skuggan.

 

 

 

 
Posted by Picasa

6 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Åhhh, låter helt underbart o ser helt ljuvligt ut.

Här har det snöat hela dagen, det är t o m vitt på marken.

Vi sitter mest o kollar på nätet om det där förbaskade askmolnet. Jag blir helt galen om vi inte kommer iväg på vår efterlängtade resa ner till Beziers.

Vill se våren o få känna värmen...

Kram

Christina sa...

I morse satt jag faktisk på kökstrappan och åt frukost efter hundpromenaden i skogen. Solen värmde och fåglarna kvittrade som tokiga så nu blir jag inte lika avis som jag brukar bli när jag ser bilder från ert paradis i Provence;)

För några dagar sedan anlände vårt sädesärlepar - lycka :)

Monet sa...

Dubbelörn: idag regnar det. Och är 14 grader varmt bara med hög luftfuktighet. Så nog har vi franskt aprilväder vi också.

Snö i Sverige i april, jo så är det ju ibland när jag tänker efter. Skönt att slippa tycker jag. Och jag hoppas för er skull att molnet snart är helt borta och att ni kommer iväg som ni ska. Det ser ju hoppfullt ut ändå? Alla franska flygplatser är öppna, det är bara i Skandinavien det tjorvar fortfarande?

Christina: du behöver inte vara avis. Den svenska våren när den väl kommer så som du beskriver är lika paradisisk som någonsin härnere. Jag saknar bara en fågel och det är koltrasten. Vi har en som sjunger nästan så men inte riktigt. Att just fåglarna är så viktiga tänker man inte på förrän de inte är där tycker jag.

Jan Granath sa...

Hej
Egentligen sökte jag en e-mailadress till dig för att skriva, men när jag inte hittar en skriver jag lite så här offentligt. Ursäkta för det.

Jag har konstaterat att det kommer en del trafik från min blogg - Livskvalitet som pensionär i Europa - till din och nu har jag lagt in din blogg på en resecommunity som heter Trivago också så det kanske kan bli lite besök. Jag har beskrivit den by vi bor i där om du är intresserad att se var vi bor - http://www.trivago.se/boutenac-182551/reseguide

Nu undrar jag om du skulle kunna lägga in en Provencelänk någonstans på din sida som skulle ge dina besökare mer information om regionen - http://www.trivago.se/search.php?&q=provence&view_type=3

Skälet att jag ber dig är att jag går en liten kurs på Trivago där det saknas en länk för att jag skall uppfylla uppgift 1. Känn dig inte på något sätt tvingad att göra detta, men jag skulle vara jätteglad om du hör av dig till mig - granath@design4change.com och berättar viket du gör. Jag skall ha "inlämning" på måndag.

Hälsningar
Jan Granath

Christina sa...

Monet: Under våren och sommaren längtar jag ingenstans, älskar att vara hemma. Det är under vinterhalvåret avundsjukan kommer i skov ;)
Med avundsjuka menar jag absolut inte att jag missunnar ngn någonting, men det förstår du väl?!

Ja, fåglar är viktiga. Jag förstår att du saknar koltrasten.

Finns det någon speciell vårfågel nere hos er?

Monet sa...

Jan: har svarat dig via mail som du vet.

Christina: nej, nej, jag tror inte en sekund att du är "missunsam". Inte då. Men att man kan längta till varmare breddgrader under en lång och kall vinter, det tycker jag alla har rätt till. Särskilt den här senaste vintern lär ju ha varit besvärlig och vi är JÄTTEGLADA att vi har sluppit allt det.

Men sen saknar man ju som sagt sin koltrast i det nya paradiset. Men vi har talgoxar och bofinken Knut och några rara trastar och sen förstås duvorna. Plus en sorgsen fågel som gärna hoar som en liten brandvarnare på nätterna?