lördag 17 april 2010

Franska Foppatofflor

Jag har stått emot det här i flera år. Aldrig skulle jag sätta på mig detta. Jag har stått emot så länge som de extremt fula "Foppa-tofflorna" funnits på marknaden. Värre skodon har jag aldrig sett, de är rysansvärda oavsett vad alla närstående användare säger. Fulare än fult.

Vid inköp av något lättare vårskor i närmaste skobutik fanns nu de här. I rätt storlek och till mycket ringa kostnad. Och eftersom det är spring ut och in mellan hus och trädgård just nu så övervann jag mig själv. "Foppa-tofflorna" fick följa med hem. Man ska aldrig säga aldrig.

Men när jag frågar butiksinnehavaren om hennes åsikt eller kunskap om varifrån originalet kommer säger hon tvärsäkert. "Canada!". Någon Foppa känner hon inte till, här säljs de med annan anknytning än till svensk hockeystjärna. Jag blir förbryllad och kastar däför ut frågan i cyberspace.

Varifrån kommer de här plastiga halv-träsko-aktiga skodonen?

De är OK kan jag säga. Sköna men lite pluffsiga och tjippiga. Och plasten gör att man blir varm om fötterna. Åtminstone här i Provence.


 
Posted by Picasa

8 kommentarer:

Dubbelörn sa...

De kommer ursprungligen fr Canada o märket är CROCS.

Anledningen till att de i Sverige kallas Foppa-toffeln är att det är vår hockeykille Foppa som har agenturen för skon i Sverige.

Sedan har det ju dykt upp mängder med plagiat på denna Crocs-sko.

Kram

Bloggblad sa...

Jag har ingen aning,men när jag ser "crocs" kommer jag ihåg en elev som redan vid 8 års ålder var märkesfixerad. En varm dag frågade jag om hon inte blev varm om fötterna, det blev jag i mina (som du, bara i trädgåren) men då svarade hon: "Om dom är ÄKTA blir man inte varm..." och visade crocs-märket med en krokodil.

Sfinxen46 sa...

*LER* Ja vem har inte "Foppa-tofflor":) Dom ÄR sköna att gå i, men ibörjan tyckte jag dom var lite ostadiga, men jag har vant mig. Men dina tofflor är väl inte fula? Så snygga har då jag aldrig set här, ja i Tierp då. Såna skulle jag vilja ha! Jag höll emot länge jag med, så länge att jag fick mina i present:) Hade heller ingen aning om att de kommer från Canada; där ser man vat lite man vet. Lärdomen tar aldrig slut. Njut nu av dina foppa och blir de smutsiga så är det bara att skölja av och de torkar på nolltid!
Kramar

Brutus sa...

Jag använder både ÄKTA och plagiat och tycker att de är ursköna och praktiska.
Oh, så fina du köpt! GRATTIS, du kommer absolut att trivas med dem!

l*eva sa...

De går utmärkt bra att diska i diskmaskinen :)

Brukar *köra* familjens *foppisar* några ggr om året!
Jag har tre par och använder alla tre- året runt! Utmärkt trädgårdstoffel...dessutom, på äldre dar har jag haft svårt för tunga skor...de här är ju fjäderlätta!!!
Finns t o m med vinterfoder :)

Mian sa...

Åh vilka fina tofflor med mönster. Jag har bara vanliga enkla svarta av piratvariant.
(Jag kör f.ö. mina i tvättmaskinen.)

Mira sa...

Hm... Även jag har fallit till föga... Aldrig! Sa jag. Nu bor dom på landet!

Monet sa...

Nu har det gått flera dagar sedan ni så rart kommenterade - förlåt, men ibland tar IRL överhanden över bloggen. Så jag säger till alla: roligt att få veta varifrån de kommer och att få tvättips! Och alla verkar nöjda med sina så jag blir säkert det också. Jag floppsar runt i dom till vardags nu och det enda jag tycker är att man blir varm om fötterna. Inte svettig men varm?