måndag 12 april 2010

Fest igen

Nu är det vi som bjuder in till middag efter överdådiga påskmåltider, fixade av svenska grannarna. Påskpyntet är borta och tillbaka kommer de eviga julstjärnorna som säkert lär blomma fram till nästa jul. Idag dukar vi på vacker broderad provencalsk duk med tillhörande tygservietter. Och så de ärvda tallrikarna, blåa Svenska Slott. Och alltid, härnere, med vattenglas bredvid vinglasen.

Apéro: minipizzor och smördegsrullar med blandning av Kalles, lök, crème fraîche och riven ost. Mums. Min inköpslista, inspirerad av Elisabet (att lägga på bloggen, inte att skriva) indikerar en del av resten av måltiden. Vinkokta laxkotletter i ugn med sås av färsk spenat, purjo och vitlök och sen grädde och roquefortost i det hela. Lite vin och en skvätt hummerfond och det hela blir jättegott till fisken som serveras med färsk pasta.

Goda ostar efter det och så kaffe med IKEA-köpta Dajm. Sen blir det förvisning av tavlor och musikunderhållning av pianospelande maken - ja, trevligt har vi det här i Provence!


 

 

 

 
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Elisabet sa...

Mannen t.v. ser så oerhört bekant ut, men så kan det ju inte vara.

Och vilken ursnygg matta!
Vilka varma färger!

Monet sa...

Elisabet: mannen du undrar över är professor och förekommer då och då på tv. Du som har sån känsla för människor kanske känner igen honom därifrån?

Tack för komplimangen kring matta och färger. Ja, i det skandinavienvita härnere får man matcha med accentfärger. Och då blir det bra med det röda!