fredag 16 april 2010

Till den som undrar..

... så ser det nästan ut så här i Provence. "Bloggmadamen" målar. Och maken hävdar att det är med samma intensitet och koncentration som på detta självporträtt, målat efter ett foto, taget i mitten på 60-talet.

Då när man gick på "Grundis", Grundskolan för Konstnärlig Utbildning. Den som låg i de dåvarande ganska schabbiga kvarteren, David Bagares Gata 3, mitt i Stockholm, nära Birger Jarlsgatan och Kungsgatan. Gatstumpen som Olof Palmes mördare enligt vissa sprang nerför.

Själv bodde jag i kvarteret bredvid och försörjde mig på allehanda städjobb och annat som var en nödvändighet för att överleva. Då, på den tiden då studiebidrag nästan inte ens var uppfunnet.

 

 
Posted by Picasa

3 kommentarer:

Sfinxen46 sa...

Va Kul! Jätte fina bilder du gjort! Så snygg du är! Jag har också bott i Stockholm. Först på Mariatorget på söder, sen längst ner vid Götgatan/Ringvägen också på Söder. Kungsgatan var vårt "raggarstråk" när jag var ung:)
Ha en trevlig helg! Kram

Christina sa...

Så roligt att du har kommit igång med måleriet! Jättefin landskapsmålning i förra inlägget, det ska bli kul att se fortsättningen :)

Monet sa...

Sfinxen: Tack för komplimangerna! Jag bodde i precis andra ändan av Ringvägen. Korsningen mot Hornsgatan. Och Kungsgatan var just det!

Christina: Ja, det har lossnat lite även om jag stökar med akrylfärgerna. Vi får se hur det går, det är bara en dryg vecka kvar nu!