måndag 18 maj 2009

Söndagslunch på vingården


Det är dags för den månatliga lunchen på vår närbelägna vingård. Idag är det soligt och 25 grader varmt och värdparet har därför dukat upp utomhus under terrasstaket.

Under de lummiga stora träden står vinglasen på vackra provencalska dukar och väntar på att fyllas med husets viner som apéritif. Till detta serveras små snittar med goda provencalska röror i väntan på att alla gäster ska dyka upp.

Vi blir många idag också - bara fransmän och många kommer familjevis. Idag är det en ålderman som ska firas, det blir mycket skratt, sång och applåder längre fram.

Huvudrätten är spädgris har jag läst mig till. Förra gången vi var här fick vi killing. Det är bara att lära sig de något barbariska sederna kring hur man tillagar mat och av vad!

Posted by Picasa

3 kommentarer:

Anna sa...

Vilken otroligt vacker duk på den första bilden, vet du om de går att köpa?

Monet sa...

Hej Anna. Jag håller med dig. Väldigt vacker. Jag kan försöka komma ihåg att fråga när vi är där nästa gång.

Annars finns det liknande tyger överallt här i Provence - det är mycket vackra mönster och färger, typiskt för regionen.

Anna sa...

Hej!

Jag älskar både duken och din blogg. Vi bor ju som sagt i Schweiz väldigt nära Frankrike men har inte varit där ännu. Vi kommer utforska Italien lite mer detaljerat denna sommar och funderar på att ta Provence nästa men jag är sugen på att komma tidigare :-)
Speciellt när jag ser de där vackra tygerna och andra bilder på inredningsbutiker som du har haft i bloggen.