fredag 22 maj 2009

Dessimössa?

Tack för alla tips kring hur djävulsgräset inte ska ta sig in i Dessis öron.

Hjälmar, mössor och hophäftade öronlappar har stått högst på listan och vi har funderat och övervägt medan vi hittar alternativa gräsfria kissvägar.

Detta är en variant, hittad på nätet idag. Det är visserligen en kattmössa men Dessi är rätt godmodig och kanske skulle det fungera.

Vad tr0s?
Posted by Picasa

9 kommentarer:

Libby sa...

Du skämtar med oss aprilo?

Monet sa...

Libby: Haha, nej inte alls. Christina på Stribergs Station har varit inspirationskälla. Kolla på hennes blogg så får du se vilken fin lite rosa "hätta" hon designat till Dessi!

http://stribergsstation.blogspot.com

ab sa...

Den här bilden är nog photoshoppad med ett pumpaskal på kissen - men oj, vad kattens ansiktsuttryck passar till "hjälmen"!

Vill man se gulliga filmer på djur, kan man gå till youtube och söka på t ex parrots eller cats. De flesta är äkta och mysiga husdjursfilmer med papegojor som duschar, pratar osv och trivs och mår bra, men lite försiktighet tillråds.

Mira sa...

Men vet du! Det finns ju sk flugmasker för hästar! Och vissa av dessa masker har öron. Kanske skulle den idén gå att kopiera för lurviga småöron. Mailar bild! Och jag skojar inte enbart... :-)

Staffan H sa...

Den verkar ju rätt lätt att tillverka och billig därtill, så varför inte göra några stycken att ha på lager? Innan tillvänjning skett lär antalet Dessimeras något. :-)

ab sa...

Inspirerad av Mira googlade jag "hundmössa" och hittade det här! Det finns tydligen riktiga hundmössor.

Monet sa...

Mira: jag har inte fått någon bild men tackar dig så himla mycket för tanken och uppslaget. Som du ser nappade Annika B på det och tog det vidare och BINGO!!

Staffan: du har tydligen sett bilden? Tack för rolig kommentar:-)

Ab: Men TACK så himla mycket. Jag ringde genast det lilla företaget i Skåne, nära där min min mamma och syster bor och visst kan de sy en mössa i svart tyg till Dessi. På bilden är de i fleece och tänkta för frusna småhundar, här är det ju tvärtom - idag har vi 30 grader varmt!

Hoppas snart kunna visa upp hur det blev, jag har sagt att vi har bråttom med detta, idag kom in med två vippor till i pälsen som undgått besiktning!!

Det är otroligt med detta internet, vilket engagemang och vilken hjälp man får!! Tack alla!

Mira sa...

Märkligt att inte mina mail kommer fram... Det är inte första gången. Trist!

Men det verkar ju ha löst sej i alla fall.

Monet sa...

Mira: jag vet varför jag inte ser dina mail. Dom går till min g-mailadress och där kollar jag så sällan! Tack snälla för bilden, nu har jag sett den och också beställt hundmössa från Skåne!!