söndag 31 maj 2009

Bebis och Barbecue


Huset har varit fullt med gästande familj. Dotter, svärson och barnbarnspojke har bott hos oss i några dagar.

Mitt i pysslande med bebisen - som tar nästan all tid från både föräldrar och oss, det är inte klokt hur de där små får livet att snurra kring sig - så åks det iväg till det stora varhusområdet och inköps GRILL.

När vi flyttade hit lämnade vi kvar majoriteten av våra saker. All elektronik typ tv, dammsugare, brödrost, hushållsapparater har vi köpt här. För att det skulle vara anpassat till franska förhållanden bl.a.

Grill har därför länge stått på önskelistan, vädret är nu sådant att det verkligen inbjuder till "barbeque" - "barrbökkjuo" som fransmännen säger.

Två tekniska män och några timmar senare invigs underverket herr Weber som Elisabet skulle ha sagt. Med lite sega men gott marinerade kotletter, sallad och vin. Utesittarkväll till att börja med men än så länge är nätterna svala vilket är skönt så kvällen avslutas inomhus.

Snart ska det installeras "clim", dvs climatisateur, reverserande luftvärmepump som kyler huset de heta dagarna och värmer de få vinterdagar det behövs i det här klimatet.

Urdyrt men nödvändigt. Det går inte att bo här med kroppstemperaturer på 37 grader som standardvärme. Och nu har det börjat redan i maj vilket kom oförberett för de flesta, den här sortens värme hör juli och augusti till annars.

Sen ska vi bara registrera om bilen, skicka husdoktorpapper till försäkringskassan, boka tid hos specialistläkare och börja ta in anbud på markiser som också är en nödvändighet. Långtråkigt har vi inte och dagarna rinner iväg.

På lördag kommer nya goda vänner på besök över helgen - denna Mors dag pustar vi efter bebisbesöket och gläder oss över att få ha träffat den nyaste lille familjemedlemmen, en riktig liten ängel!

Posted by Picasa

1 kommentar:

Christina sa...

Det ser bekant ut, herrar som skruvar ihop en grill, så att man kan börja njuta av barrbökkjuo ;)

Uj, så väldigt varmt ni har det redan, det låter klokt med en "clim" så småningom...

Så roligt att ni fick umgås med den lille kotten/barnbarnet några dagar :)