söndag 15 februari 2009

Mimosa!!


Dessi tycker mycket om denna promenad. Nyfiket kikar hon överallt och trippar snällt med.

Plötsligt tvärstannar jag. Titta själva!! Ett jättevackert mimosaträd som börjat blomma. Jag vet att det är säsong och det lär vara väldigt vackert nere vid kusten.

Med denna vackra syn avslutar vi promenaden, går hem till oss och sätter oss en stund i solen på vår egen altan. En skön söndagseftermiddag i lugn och ro i vår del av Provence.

Posted by Picasa

7 kommentarer:

Christina sa...

Åh, mimosa...suckar hänfört!

Monet sa...

Ja, det var faktiskt en överraskning. Helt underbar sådan -vi har aldrig sett de IRL härnere.

Undrar om man 50m längre ner mot byn vågar sig på att plantera ett sådant? Och om man får se de blomma i sin livstid?

Anonym sa...

Hur har ni hittat denna underbara plats? Man blir ju alldeles trånsjuk...

Musikanta sa...

Jag längtar verkligen till Frankrike när jag ser dina vackra bilder!

Monet sa...

ab: vi letade länge, i ett par år i omgångar innan vi visste att det var just i området här vid Toulon/Hyères som det kändes bra. Naturen, landskapet, inte överturistifierat. Vår by ligger bara en kvart från havet, är liten och pittoresk och med historia men ändå bara en halvtimme till riktiga städer och ett fantastiskt utbud av allt.

Vi hade från början tänkt ett separat hus i utkanten av någon by. Men nu bor vi i ett litet parhus i utkanten av denna lilla vackra privata "domaine". Vackert, lagom stor trädgård, lugnt och städat område och promenadavstånd ner till byn där det också finns doktor, bagare, restauranger, minilivs, barer och slaktare. Och frissa! Vi har en gemensam pool i området och, som sagt, vackra strövområden runtikring.

Vi hittade inte byn, det var vår mäklare som tog oss hit. Fast vi hade kört igenom flera gånger tidigare men såg inte det vi ser nu. Varken hon eller vi trodde att vi skulle falla för detta men det gjorde vi. Huset är bara två år gammalt så vi bor också modernt och det är väldigt skönt.

Ja, musikanta, jag hade nog också längtat hit ner om jag sett mina egna bilder. Vi är otroligt lyckligt lottade som får bo så här!

Anonym sa...

Ofta vet man inte riktigt själv vad man vill ha. Jag är ju förälskad i ett gammalt hus på Gotland, men rätt vad det är kanske jag blir helt kär i ett nytt hus - och tänk vad skönt det vore, att få ett hus där allt fungerar!

Monet sa...

ab: just det där sista känns faktiskt viktigt: ett hus som fungerar. Vi är förbi renoveringshusen i våra liv och också de nybyggda och de nyplanterade trädgårdarna (fast vi har ju en sån nu)

Nu ska allt fungera och vi faller INTE för romantiska drömmar om franska byhus i fem våningar. Många gör det och får sen ganska snart flytta därifrån eftersom det dels ofta är medeltidshus med sekelgamla inbyggda fel, dels orkar man inte ranta i branta trappor och tjoa efter folk på någon obekant våning eller avsats.