tisdag 13 januari 2009

Pusta ut.


Ännu en soldag. Vi struntar i uppackning för ett tag och tar en stund i solen. Kyrkklockan plingar som den ska, barnen kommer hem från skolan som vanligt med föräldrarna i släptåg vid halvfemtiden.

Vi har fått en slags vår trots allt. Snödroppar i trädgården, vårfåglar av okänd sort som kvittrar i kör. En tupp har sällat sig till skocken och hör av sig under eftermiddagen.

Mitt i tvättmaskinsstök, matlagning och brevsprättning gläds jag över den tyska "fuskpälsen", inköpt i den vackra medeltidsbyn Tecklenburg. Varm, skön och färgmässigt helt perfekt i soffan. Vi är hemma och det känns jätteskönt!

Posted by Picasa

6 kommentarer:

Maggan sa...

Hej Monet!
Så mysigt ni ser ut att ha det. Det ger en föraning om den vår som ska komma även hit till den kalla nord.
Tack för trevliga glimtar från er resväg.
Maggan

Anonym sa...

Det ser så underbart skönt ut - förstår att ni trivs!

Baxter sa...

Hej Monet/Monica.

Jag hittade hit av en slump, faktiskt pga vad du skrivit på ett annat ställe i bloggvärlden.

Och så hamnar jag i Provence ! Så fantastiskt härligt det ser ut. Jag älskar den delen av Europa och har varit där en hel del.

Men nu i vår ska jag göra en resa och vandra i Ligurien, nära Frankrikes gräns, så dina bilder känns som en inspiration.

Jag tog en bloggpaus i jobbandet här så jag får komma tillbaka och botanisera i Provence en annan gång.

Hälsningar från ett kyligt Stockholm.

Anonym sa...

Oj, vad du är duktig på att uppdatera. Jättekul! Jag ryser av välbehag över dina vackra bilder! Snödroppar! Du skulle se vintertäcket som ligger här i Skellefteå, här är det inte tal om några snödroppar på länge...sisådär i maj, förhoppningsvis.
Idag har vi c:a -10 grader. Burr!
Ha det gott i solen och värmen!
Kram
helen

Mildamakter sa...

Det ser härligt ut :o)

Monet sa...

Maggan: jo vi har det bra. Det känner vi inte minst nu när vi varit i Sverige och känt av klimatet. Vi hade fina vinterdagar men saknade ljuset faktist.
Roligt att du följt med på resan.

ab: Ja, vi trivs, både med klimat, vårt lilla hus, med byn och hela omgivningen. Det var en härlig känsla att komma hem faktiskt!

Baxter: välkommen hit. Så kul att du också tycker om den här delen av södra Europa. Det är en fin del av världen, inte konstigt att så många tycker om att både bo och bosätta sig här. Vi känner oss lyckligt lottade även om inte allt är en dans på rosor. Härligt med Ligurien, lycka till!

Helen och Milda makter: jag tycker själv det är roligt att lägga in bilder och skriva mina små texter, det går fort och känns nu också som lite nödvändigt eftersom jag vet att många, inte minst familj och vänner följer bloggen och tycker det är kul att se vad vi gör på dagarna. Kollar snödroppar bland annat när snön ligger tjock i Skelleftå t.ex. Trevlig stad, där har vi varit på jobb för några år sen. Men kallt, så jag vet:-)