fredag 14 november 2008

Lunch på byrestaurangen


Vi är inte helt med kök även om vi har det helt perfekt i våra vänners lägenhet. Men det blir inte storkok precis så vi passar på att äta lunch på en av byns trevliga restauranger.

Denna är en garanterat provencalsk familjerestaurang där vi ätit flera gånger också tillsammans med gäster. Så vi är lite av stammisar och blir också behandlade så. Kocken kommer speciellt och frågar om maten är bra och Madame önskar idag god bättring och föreslår lättsam mat att svälja med tanke på halsontet!

I vår by finns allt från tjusrestaurangen med not i Guide Michelin, till den här och vidare ner till crépèrie med dagens rätt, en pizzeria, en hämtpizza och kebabanläggning som "hål i väggen".

Och så de två barerna, precis vägg i vägg med varandra. Alltid fulla med folk, inne vid regn, fortfarande på trottoaren idag den 14 november. 18 grader varmt och sol på eftermiddagen.

Underbart och behövligt efter den senaste regnperioden, uppenbarligen ovanligt med så mycket härnere,

Vår byrestaurang har charm, medeltida väggar och vackra handmålade fönster. Ett kommer här, det andra skickar jag till bloggmadamen (som hon kallar sig) Elisabet på http://cikoriatva.blogspot.com/. Hon samlar på fönster som hon får från alla möjliga håll. En rolig och tänkvärd blogg, kolla den!

Posted by Picasa

Inga kommentarer: