onsdag 5 mars 2014

Vårpromenad längs Medelhavet

Vi gör två trevliga saker samtidigt. Eller tre snarare. En biltur i vårt vackra provensalska landskap ner till havet. Och en supergod sushilunch i den lilla kustorten Carquerianne. Och som avslutning en vacker och avkopplande promenad längs med en nästan öde strand. Här som under sommartid är fullpackat med folk och det är svårt att få en plats både på stranden och de närliggande restaurangerna.

Dessi blir överförtjust. Hon fullkomligt älskar när vi är vid havet och hon får springa längs strandkanten och nafsa efter vågorna. Hon är ju en pudel och på tyska betyder "zum pudeln" just att "traska i vattenkanten" och här visar hon verkligen upp sina rasegenskaper. Hon blir blöt om tassarna men det bekommer henne inte utan vi får verkligen se upp så att hon inte blir blöt i hela pälsen. Vattnet är ännu inte varmt även om solen skiner.

Det är ögonbedövande vackert här. Och vilken meditativ känsla att bara långsamt gå i sanden längs havet som lågmält brusar in och skapar glittrande skumvirvlar. Vi går inte så långt utan sätter oss på bänken på sista bilden och bara ser ut över vattnet. Och mår sådär jättebra som man just gör vid havet!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Alltid roligt att läsa om andra svenskars liv utanför Sverige! Våren verkar har kommit längre hos er än här i Wales, fast vi har kommit längre än Sverige!

Anonym sa...

Alltid roligt att läsa om andra svenskars liv utanför Sverige! Våren verkar har kommit längre hos er än här i Wales, fast vi har kommit längre än Sverige!

Elisabet. sa...

Och inget dopp för er del ...?

Anna sa...

Åh vad härligt det ser ut ! Vi ska åka till Provence i slutet av mars då har det förhoppningsvis kommit ännu längre :)

Anonym sa...

Åååååååå vad härligt! Jösses....jag blir sjuk av längtan till havet när jag ser dina vackra bilder! Låter underbart....Det är verkligen meditativt att promenera eller vara vid vatten.
Må så gott och hälsa maken.
Kramar
Christina