söndag 2 mars 2014

Mandelträdsblom och andra vårtecken 
Längst ner i trädgården står ett oansenligt träd som vi egentligen var på väg att hugga ner när vi anlade trädgården i den då befintliga "djungel" som ingick i vårt husköp. Nu, några år senare är vi jätteglada att vi inte sågade ner det som nu är på väg att växa upp till ett fantastiskt mandelträd. Just nu blommar det sedan en tid och senare kan vi faktiskt plocka riktiga mandlar från det!!
 
Det är mandelträds- och mimosatider i Provence. Var vi än rör oss blommar det i rosa och gult och ibland också i riktigt mörkrosa bland de ännu kala träden. Vädret växlar mellan sol, blå himmel, 18 grader mitt på dagen och sen kommer dagar med hällregn och åska. Men dessemellan riktiga vårdagar med fågelkvitter och möjlighet till solstunder på terrassen. Vi förstår mer och mer varför många svenskar väljer att tillbringa vinterperioden här i sydfrankrike!

6 kommentarer:

Inger sa...

Det låter underbart! Mandelträd, den som hade ett sånt...
Men här blommar snödroppar och vintergäck för fullt, det är också trevligt.

mossfolk sa...

Vilka härliga bilder!
Jag gläds, liksom Inger, åt snödroppar och vintergäck. Just i vår trädgård är det dock ont om något som blommar -här har rådjuren haft kalas.

Första året i Hjo sa...

Ingen riktig vår hemma i la Suéde. Väntar på staren och sädesärlan.

Elisabet. sa...

Och jag säger som Första året i Hjo .., jag bara väntar på lilla fröken Sädesärla! Ja, staren också.

Inger sa...

Vill bara säga att jag har en av bilderna på skrivbordet. Datorns, alltså. Mycket fint!

Monet sa...

Tack för alla kommentarer. Javisst har vi det härligt här med alla vårtecken så långt komna jämfört med Sverige. Ibland får vi dock kallare väder och hällregn men sen skiner solen igen och det grönskar mer och mer.

Mandelträd på tomten är en lyx och de enda av fåglarna vi saknar är koltrasten. Den har dock en kusin som drillar nästan lika fint och just nu har vi mängder med småfåglar som äter från våra talgbollar och låter precis som i Sverige!