onsdag 5 mars 2014

Sushi på franska
Trots allt gott vi äter i vårt Frankrike finns det vissa saker man kan längta efter. Kalles kaviar och ansjovis kan vi köpa på IKEA men riktiga näsdroppar, Västerbottenost, lakrits och lite annat typiskt svenskt får vi till oss med hjälp av snälla grannar som flyger hem till Sverige oftare än vi gör.

Det som för oss är en stor favorit är dock sushi. Och se, det är det inte så himla många fransmän som tycker om. De är något skeptiska till rå fisk och rå mat överhuvudtaget så det vimlar inte av sushirestauranger precis, inte heller i de närmaste storstäderna Toulon och Marseille.

Men de finns och till vår glädje har vi upptäckt en supertrevlig sådan i en liten kustort bara cirka en kvarts bilresa från oss. Den drivs av två jättetrevliga killar varav den ena har gått i japansk sushiskola i över sex år så han kan verkligen! Restaurangen är liten men enkelt och sparsmakat inredd. Den ligger i hamnen i den lilla orten med det lite svåruttalade namnet Carqueiranne och dit åkte vi en solskensdag för lite sen.

För att äta tempura och sushi och för att sen ta en promenad med Dessi längs den vackra strand som också finns här. Det syns nog på oss båda hur nöjda vi är med detta! Yum!!

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Snygga glas!

Första året i Hjo sa...

Hej! Har inte ätit sushi i la France, vilket man borde. Däremot här hemma - ja, inte i Hjo förstås-
http://hanskhjo.blogspot.com/2014/03/sushi-finns-inte-i-hjo.html