måndag 10 mars 2014

Trädgårdsarbete inför operationen. Nytt trädäck för grillning och kvällssol!


Inför förestående bukoperation blir det bråttom med vissa planerade trädgårdsarbeten som inte går att fixa under konvalescensperioden. Maken återgår alltså i gamla vanor och blir den allkontnär när det gäller bygg- och reparationsarbeten han alltid varit. På mindre än ett dygn växer det fram ett mindre trädäck längst ner i trädgården där vi har gamla stenmurar som står kvar efter ett sedan länge rasat gethus.

Vi har länge trott att dessa ruiner skulle kunna byggas upp igen utan bygglov, men si- det går inte. Har taket rasat in - vilket hänt för länge sen - räknas det inte längre som gammalt, återuppbyggnadsbart hus. Nu gör det inte alls något. Härifrån har vi en fantastisk utsikt ut mot både bergen, floddalen och byn och dessutom en fantastiskt kvällssol.

Så fort det går  inviger vi däcket - Dessi inte minst - som hjälpt till på olika vis och burit både stenar och avsågade träbitar till husses hjälp.  Vi har en fantastisk liten "paradisträdgård" som nu också utnyttas till alla kvadratmetrar. Troligen hamnar grillen härnere i sommar också.

Huset ska förresten hyras ut under sommaren. Vi tycker det är onödigt att det står tomt i åtta veckor då vi är i Sverige och vi har en fantastisk fransk familj i området som ska hjälpa oss med allt det praktiska. Någon som vet om någon eller själv vill hyra vårt provencalska hus längre tid eller veckovis under juni-augusti? Vi ska skapa en hemsida med all information som behövs men om någon redan nu är intresserad, lämna namn och mailadress i kommentarsfältet så tar vi kontakt! Bättre än så här kan man inte bo!!

9 kommentarer:

Musikanta sa...

Så otroligt vackert ni bor. Härligt med en make som är så händig.
Kram från Ingrid

cruella sa...

Hyra! Nu vaknade jag sannerligen till:) I år blir det för snärjigt eftersom vi inte kommer hem från Kina förrän i början av juli. Men ett annat år.

Vad bra det passade med trädäcket där, praktiskt att vara händig, det är tyvärr ingen av oss. Fast jo, nu gör jag oss lite orätt. Maken byggde staket vid Skånehuset för nån sommar sedan och jag är en jäkel på målningsarbeten.

Elisabet. sa...

Jättefint blir det! Tänk, så härligt att sitta där med kaffet ....

Mira sa...

Så fint det blir! Tänk, jag mindes inte att er trädgård var så stor!

Anonym sa...

Men det var väl klokt....Att hyra ut huset menar jag:) Ni har fått det väldigt fint men jag hajade till när jag såg maken stå där på knä utan ngt underlag.....Fasen, det var så jag "kraschade" mitt knä:)
Norrtälje idag...sol och klarblå himmel.Kommer säkert bli uppåt 14 gr.
Må så gott och hälsa maken lycka till.
Kramar fr Norrtälje.....ps.måsen har anlänt!

Anonym sa...

Vad härligt det ser ut! Hoppas nin får riktigt härliga dagar där i solen och solnedgången!

Rutan sa...

airbnb.com kanske? Funkar jättebra, både att hyra och hyra ut.

Anonym sa...

Vi skulle vara intresserade av att hyra ert hus.
Jag har varit mycket i Cagne sur Mer, och vi gillar att åka upp till S:t Paul de Vence. Det här verkar lika fint!
Var ligger huset och hur tar man sig dit?
margareta.liljequist@gmail.com

Anette sa...

Hej!
Trevligt att läsa din blogg,var annonserar du ut huset, hittar man det på nätet?
Hälsningar
Anette i Falkenberg