fredag 26 april 2013

Vårstädning enligt Feng Shui del 2Här kommer resten av Feng Shui-råden för att få ett vårfräscht hem och inre välbefinnande.

Råd 6: Känns livet svårt och besvärligt och som en enda strid? Känns det som om du var ensam i universum? Samla ihop minst nio saker, inte skräp utan saker som är bra och användbara men som du själv inte längre använder eller aldrig har använt. Lämna dem till någon hjälporganisation. Ju fler saker du donerar, desto lättare blir det för dig själv att få den hjälp du behöver.

Råd 7: Saknar du tid att göra det du helst vill för egen del? Sätt då igång med en ordentlig badrumsrengöring. Badrummet representerar omhändertagandet av det egna jaget och när det är rengjort och städat från golv till tak och allt är skinande blankt kommer du att få tid till det du mår bäst av. Byt och tvätta handdukar, mattor och duschdraperier och se till att allt är rent och fräscht!

Råd 8: Vänskapsrelationer. Om människor runt omkring dig tycker att du har för mycket synpunkter, är kritisk och dömande, se då till att lätta ditt eget bagage. Rensa i din plånbok, i din väska och i dina fickor. Var särskilt noga med börs och plånbok. Gör det här varje kväll i en vecka och du kommer att märka att ju mindre onödigt som finns i dina personliga utrymmen, desto lättare kommer det att bli att hitta nya vänskapliga relationer och framförallt underhålla gamla sådana.

Råd 9: Vill du känna dig kreativ och hitta ny inspiration? Om du också känner dig trött och oinspirerad, tvätta då dina fönster! Fönster representerar vår syn på livet. Om dina fönster är rena och gnistrande klara kommer hela din syn på livet att förändras till det bättre. Rena fönster är särskilt bra om man känner sig deprimerad. Orkar man inte fixa detta själv, betala då för professionell fönsterputsning - det är ett jobb som tar tid och måste göras på rätt sätt för att få bästa effekt.

Sista rådet, nr 10: Vill du få bättre energi? Pröva då det här. Töm en enda låda i ditt hem. Det kan vara vilken låda som helst - i köket, i vardagsrummet, i din skrivbordshurts, i badrummet eller i ditt nattygsbord. Släng allt du inte använder och lägg det som ska ligga någon annanstans just där.

Låt lådan vara tom i en vecka. När du gjort det här kommer du snart att få energi att genomföra alla de andra nio råden!!

-------------------------------------------------------------------

Som sagt: alldeles oavsett vad man tror, tycker och tänker om Feng Shui så nog tror jag att delar av de här råden ändå gör att man efteråt känner sig bra. Att rensa i sina röror har allt sina fördelar (även om det är tomt under sängen) och nog är man både nöjd och glad när det är gjort?
Posted by Picasa

3 kommentarer:

Musikanta sa...

Jag ska ta itu med både badrum och fönster nästa vecka. Jag brukar faktiskt känna mig väldigt nöjd och glad när det är rent och fräscht och man kan se ut genom fönstren igen utan att sucka.
Lådrensning vore också något aktuellt. Värre är det med böckerna - där blir det alltid stopp även om hyllorna skulle må bra av att rensas ut.
Ingrid som önskar dig en skön helg.

Monet sa...

Musikanta: så roligt att du tyckte det här kändes inspirerande. En del kanske bara blir trötta av alla "måsten".

Men personligen vet jag att rensar man upp, kanske inte så himla noga som de här råden säger, så mår man faktiskt bättre. Feng Shui eller inte. Skön helg till dig i Östergötland också!

Inger sa...

De här råden var inte så självklara för mig, men de låter kloka. Jag ska genast "hyra in" en fönsterputsare, RUT kanske kan va nåt. Städa i plånboken är lätt gjort, den är inte särskilt full av nånting, just. Särskilt inte av kontanter, det får man ju knappt betala med längre.