tisdag 23 april 2013

Söndagslunch i bokklubbstecken

 
 
 


Så är det dags för vår bokcirkel att träffas igen. Det blir ett par gånger "per termin" och vi har alltid lika roligt och trevligt. Det uppstår intressanta diskussioner kring boken/böckerna vi läst och numera kombineras detta alltid med en god lunch med goda viner.

I synnerhet den här gången. Värdparet, som är oerhört roade och kunniga matlagare håller som bäst på att bygga om sitt hus där köket är navet förstås. Och så biblioteket. Tänk att få plats med så här många böcker och fler!!

Numera är det inte bara böckerna som står i centrum utan också matlagningskonsterna. Den här gången bjuds vi på förrätt  med skivade citronmarinerade pilgrimsmusslor på en bädd av jordärtskockspuré, omgivna av kapris och soltorkade tomater. Ett konstverk växer fram framför våra ögon. Detta efterföljs av gudomlig lax, en ostbricka och efterrätt med glass med hemlagad chokladsås med kaffe som en liten sjö runt det hela.

Och så gott färskt bröd från bagaren och rött vin med smak som bidrar till roliga och animerade diskussioner. Vad vi hade läst den här gången? "De obotliga optimisternas klubb" av Jean-Michel Guenassia. Vi läser alltid böcker av franska författare eller andra böcker med inriktning på Frankrike så att vi lär oss mer om vårt nya hemland.

Hem åker vi förbi gula fält - raps säkert - som påminner om barndomslandet Skåne.
Posted by Picasa

3 kommentarer:

Bloggblad sa...

Låter ju bara för underbart!

Monet sa...

Bloggblad: det är det också. De här mötena är bland det bästa med det sociala livet härnere. Innehåller allt: trevliga och intressanta vänner, god mat och dryck, spännande bokdiskussioner som ofta leder in på annat intressant att prata om när det gäller vårt "franska invandrarliv".

Anonym sa...

Tänk om vi hade en bokklubb här på Refsnäs och då träffades en gång per månad!? Det vore toppen, då jag läser en intressant bok minst 2ggr /månad. Problemet är att jag inte kan dela det, eller bolla med någon som också är intresserad.
Jag får nog starta en bokklubb också! Det blev ju bra med Kulturstation Refsnäs:)