lördag 20 april 2013

KontaktlöstDet är tur att vi har våra mobiler. För just nu är det enda sättet att kommunicera med oss. Vi har skrivit till dem som brukar ringa till vår fasta franska telefon men för den som inte fått det meddelandet så kommer det den här vägen också. Ni som är berörda har våra mobilnummer.

Det känns konstigt med en "död" fast telefon. Inga samtal in, inga ut. En del samtal in men hur högt man än ropar Hallå så blir det ändå ingen kontakt. Säkert har vi ett antal missade intalade meddelanden också som vi inte hört.

Det är bra med fast telefon via internet. Så länge det funkar. För genom det abonnemanget har vi obegränsad samtalstid till fasta telefoner i Sverige vilket gör det lätt att prata på med familj och vänner om man har lust och tid utan att behöva tänka på vad det kostar. Värre är det ju med mobilerna förstås men där har vi hittat en "app" som heter Viber som gör att man kan prata gratis mellan mobiler också!! Pröva den - det funkar inte bara internationellt utan generellt!

Vi har alltså fel på vår internetlinje och det gör att både tv, mail och nätet svajar. Ibland kommer vi ut, ibland inte. Vi vet inte vilka mail som går fram och inte vilka vi missat i våra egna inkorgar. Hur det blir med bloggen vet man inte heller, man får chansa och se om "linjen är öppen". Det hela ska förhoppningsvis vara åtgärdat i nästa vecka, vi får se.

Det är nyttigt att då och då påminnas om sårbarheten i de kommunikationssystem vi alla nu är så beroende av. För nästan allt! Och det är klar överkurs i franska att behöva redogöra för de tekniska problemen och följa de instruktioner man får av en fransk teletekniker!
Posted by Picasa

Inga kommentarer: