fredag 19 april 2013

Vårutflykt till Les Baux de Provence

 
 
 
 
 


Tillsammans med besökande syster T med man ger vi oss iväg på en heldagsutflykt västerut. Vi kör förbi Aix-en-Provence och kör några mil till. Målet är den kända orten Les Baux de Provence - ytterligare en av dessa medeltidsbyar belägna högt uppe på berg, byggda som befästningar. Bergskedjan vi närmar oss heter Alpillerna och hela det omkringliggande landskapet är väldigt vackert.

Men det är inte i första hand byn vi ska se utan en fantastisk utställning i de närliggande kalkstensgrottorna. Utställningen täcker inte upplevelsen, detta är ett ljud- och ljusspel inne i urstora grottor där bilder av kända konstnärer projiceras på väggar och kolonner till fantastisk musik. Carrières de lumières heter det och i år är det något alldeles extra. Marseille som inte ligger så långt härifrån är Europas kulturhuvudstadsår och med anledning av det har man tagit till lite extra.

Här visar man nu verk av alla impressionisterna, som synes Monet, Renoir och Chagall men säkert ett tiotal till. "Voyages en Méditerrannée" heter det hela, resor vid Medelhavet och det är verkligen precis det det är.

På bilderna syns att vi kommit fram till själva byn Les Baux med sitt slott uppe på klippan. Vi har parkerat utanför grottorna och ska strax få vårt livs upplevelse men det vet vi inte än. Följ med, i nästa inlägg på en hisnande färg- och ljudresa!!
Posted by Picasa

Inga kommentarer: