onsdag 24 april 2013

Ordning och reda......

 


De här fantastiska bokhyllorna håller nu på att fyllas hos goda vänner som successivt flyttar in i sitt ombyggnadsprojekt. Tänk vad underbart att få så mycket plats för just böcker!! Vilken ordning och vilken överblick!

Det har inte vi i vårt "compact living". Våra utrymmen är betydligt mindre och vi har tvingats städa ur, slänga, ge bort, komprimera och på alla sätt skräddarsy våra hus i omgångar under åren. Det har varit svåra processer och vi är inte ensamma om det, det vittnar blogginlägg kring garagestädningar och annat om!

Men att det är skönt när allt är genomgånget, sorterat och har hittat sina nya förvaringsplatser, det vet vi. Och likaså att det gäller att se upp så att det inte bildas nya högar, nya ställen där saker lätt bildar olika typer av "röror" som man inte mår bra av. Eller förresten, en del tycks det inte bekomma ett dugg och då är det ju inget problem.

För dem som känner att det trots allt är bra med lite vårstädning och upprensning kommer här ett par Feng Shui-tips, relaterade till olika delar av våra liv. Man kan tro på eller inte men fundera över om det ligger något i det kan man ju alltid.

1. Förbättra kärlekslivet genom att städa undan allt som ev. ligger under sängen. Allt som ligger dolt där påverkar relationer så gör dig av med det du inte behöver och placera det andra på andra ställen. Håll fritt under sängen!

2. Känner du dig missförstådd och ouppskattad? Radera då alla gamla meddelanden, både e-mail och telefonsvararmeddelanden. För mycket gamla budskap gör det svårt att få fram nya.

3. Familjeproblem? Sätt in alla gamla familjefoton som ligger och dräller lösa i ett album. Rama in de bilder som visar goda relationer och situationer och sätt upp dem i de rum i huset där man brukar umgås. Köket eller vardagsrummet. Men se alltid till att ta bort alla familjefoton från sängkammaren - den ska vara fri från alla foton om man vill behålla bra relationer.

4. Känner du dig trött, sjuk och deppig? Rensa då dina köksskåp och lådor. Släng allt som inte är fräscht i kyl och frys och rensa och städa i lådorna. Ge bort alla konserver som du inte använt på ett år till välgörande ändamål och vill du verkligen känna dig frisk igen, släng då allt i köket som är "junk food".

5. Har du dålig självkänsla? Töm och städa då ur ditt medicinskåp. Släng recept som gått ut, rensa ut bland mediciner och släng dem som gått ut (eller lämna tillbaka till apoteket snarare). Rensa och släng också gammalt smink och andra kroppsvårdsprodukter. Gå igenom och sortera bort sånt som inte används. Genom att rensa bland de här produkterna får du en mycket säkrare framtoning.

Ja, det var allt för idag. I morgon kommer de sista fem råden som handlar om att börja uppskatta livet bättre, att vårda och behålla vänskapsrelationer, att få inspiration och ny energi bland annat. Mycket städning blir det!!
Posted by Picasa

3 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, åtminstone har vi då tomt under sängen ,-)

Musikanta sa...

Jag tycker att det är ganska roligt att man ska ge bort sina gamla konserver till "välgörande ändamål" - tänk om de inte är bra :-). Bättre då att slänga dem i sopen.
Det där med medicinskåpet är ett utmärkt råd. Här hemma kan man ju bara lägga alla gamla mediciner i en plastpåse och gå iväg till apoteket med dem.
Ser fram emot nästa fem råd.

Ingrid som ska börja med att ta bort alla meddelanden på telefonsvararen.

Inger sa...

Ja men det var väldigt trevliga råd, eftersom jag gör just så, utan att veta nåt om Feng Shui. Ska bli spännande att höra vad de nästa fem råden kan vara!