söndag 10 februari 2013

Titta det snöar.....

 
 


Till alla de som inte tror att vi får vinter med snö här i Provence. För nästan exakt på dagen för ett år sedan, den 12 februari vräkte snön ner över oss här i byn och på mängder med andra ställen längs franska sydkusten.

Nu i kväll börjar det igen. Från enstaka blyga flingor i eftermiddags har vi nu strax innan läggdags ett vitt täcke över bilarna, gatorna i området och i trädgården. Det är förstås inte som i Sverige än men man vet aldrig hur det kommer att se ut i morgon bitti. Det är fortfarande ett ganska ymnigt snöfall och det ligger kvar och töar inte bort.

Vackert i gatlampornas och trädgårdsbelysningens sken är det iallafall!
Posted by Picasa

9 kommentarer:

Elisabet. sa...

Spännande att se hur det går.
Här är det vitt och vitt och mera vitt.

Bloggblad sa...

Jag blir ju mer uppiggad av de fina blommor och härligt vårliga/somriga miljöer du brukar visa, snö har jag själv så att jag storknar.

Jag är så less på snön! Tur att det är vackert och lyser upp, annars skulle jag bryta ihop och gömma mig tills våren kommer. Vi har extremt mycket för att vara nära kusten så pass långt söderut.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Lotten sa...

Det verkar som ni har ett svensk aprilväder. Tur ni har mimosan som kan påminna om vad som väntar...

Elisabet. sa...

Och jag klickar mig in för att läsa om influensan, men se den var försvunnen, men finns i min länklista ,-)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Musikanta sa...

Här står snön en upp till halsen - även nästan bokstavligt! Men vackert har det varit idag med strålande solsken och massor av snö som ligger kvar på träden.
Kram

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Det är lustigt det här med hur en viss bild av en plats från sommaren påverkar hur man ser den på vintern också, utan att ens fundera.

Vi bor ju i Bretagne och alla i Sverige verkar förundras över vårt fina milda vinterklimat, för "det är ju inte som om [vi] bor i Provence". "Nej, tur är väl det," brukar jag svara, "för norra Provence är mycket kallare och snöigare än Bretagne om vintern." ;) (Men det är ju också oftast desto varmare under resten av året)

Jag märkte tendensen i mig själv, för den delen, när en kollega, en augustidag, visade mig runt en utgrävning i öknen i Mellanöstern och förklarade hur snö och is sakta förstörde de antika strukturerna varje vinter.