söndag 10 februari 2013

Lunch i Bormes les Mimosas

 
 
 
 
 
 
 


Mitt på torget i den nedre delen av byn ligger några restauranger och caféer. Vi väljer Hôtel Bellevue - för den vackra utsiktens skull. Nu ser man inte så mycket eftersom man på vanligt vis har försett sina öppna ytor med tjock, nästan ogenomskinlig plast, klätt in taken med markiser och satt upp värmeelement.

Men här är en varm och gemytlig stämning och även om detta säkerligen på sommaren är en riktig turistfälla så äter vi ovanligt gott. Det är mycket folk - inga turister, bara fransmän från trakten. Och, som så vanligt under helgerna, tar man med sig sina äldre släktingar som bjuds på god mat. Här sitter Mami och Papi tillsammans med sina barn och barnbarn i vuxen ålder. Man äter gott, det sorlas lagom artigt, man dricker sitt vin och bryter sitt bröd. Och mot de äldre är alla artiga, hjälper till att dra ut stolar, erbjuder en arm åt en skröpplig mormor på lite krumma ben.

Vi får en flink och trevlig servitör, det går undan och maten vi serveras kommer direkt från köket, rykande varm. Paté och lufttorkad skinka till hussen, tartare på lax och pilgrimsmusslor till matten. Inte förrän hussematen kommer på bordet vaknar Dessi till: lamm tillagat på det mest utsökta provencalska vis, mört och doftande och med goda röror som tillbehör.

Jag tar en god fisk, flamberad Filet du Loup de Mer. "Havsvarg". Alla fiskar är goda härnere och just den här serveras på ett sätt som går att beskriva som typisk Medelhavsmat. En god bit grillad fisk, två pyttesmå potatisar istället för de svenska bergen och så resten en urgod ratatouille på paprika, lök, vitlök, aubergine och squash.

I denna trerättersmeny för 20€  ingår också efterrätten och vi tar våra klassiker: chokladmousse och crème caramel. Yum!! 
Posted by Picasa

Inga kommentarer: