tisdag 4 december 2012

Pynt

I år ska vi fira jul hemma, alldeles för oss själva. I lugn och ro och bara vi och hunden. Det var längesen vi gjorde det men vi har gjort det förr och tycker väldigt mycket om det. Just därför tar vi till lite extra nu och fixar med advents- och julstämning så mycket vi kan eftersom vi inte reser bort.

De vackra stjärnorna i klassisk stil är nyinköpta för i år på IKEA. Tack Kamprad! De lyser alldeles otroligt vackert och ger en mjukoch härlig känsla i mitt arbetsrum och i sovrummet. Kommer man nerifrån byn ser det också väldigt vackert ut på baksidan av vårt hus.

Vi som följer de svenska adventstraditionerna är först ut i vårt område med det här. Fransmännen kommer nog snart efter men som jag skrivit om tidigare, det är fruktansvärt fula, blinkande neonslingor och annat krafs man dekorerar med.

Inte heller de röda julstjärnorna ingår i de franska jultraditionerna. De finns förstås och är väldigt fina och står dessutom extremt länge till långt in på vårkanten. Jag älskar dem och nu har vi huset fullt för en gångs skull! Glögg och pepparkakor är också inhandlade.

Granen är ännu inte på plats och inte övrigt julpynt heller men det kommer så småningom. Julmusik ska vi också plocka fram och så ska vi förstås titta på Nobelfest och Luciamorgon via vår sling-tv och riktigt känna in den svenska julstämningen innan det är dags för traditionellt svenskt julbord. Till äkta mannens glädje redan nu.

Ute skiner solen från blå himmel fortfarande - ett underbart livgivande ljus har vi varje dag och det är helt underbart!

1 kommentar:

Inger sa...

Låter härligt! Här är det snöstorm idag och det har redan kommit ungefär en halvmeter snö. Ruffa pulsar och skuttar så gott det nu går, men matte fastnar i drivorna. Som tur är är det inte så kallt, bara ett par minus.