söndag 23 december 2012

I strålande Provencesol - dan före dan


 
Tro det eller ej. Men här äter vi lunch på terrassen i 21 graders värme och strålande sol!! En dag före julafton. Vädret går lite upp och ner så här års och ibland är det välbehövligt regn eller en mulen dag, som gjord för inomhusaktiviteter.

Men en sån här dag - som börjar med fantastiskt morgonsol över bergen och sen gör att vi kan sitta ute i bara tröjor och sen lapa sol under hussen siesta - ja det är det här som är de otroliga bonuseffekterna med livet i Provence.

Här behövs ingen snöskottning. Däremot har de stora ekarna nu tappat alla sin makalösa mängder ekollon (som måste tas om hand, annars blir det lätt vildsvinsmat och de djuren vill vi inte ha in i trädgården). Kvar är ungefär hälften av löven och vid varje vindpust singlar de ner och ger till slut en tät matta av bruna löv överallt. Så det är bara att blåsa ihop i högar och kratta ihop. Till Dessis förtjusning, lövblåsen älskar hon.

En slags höstkänsla infinner sig - det är förstås färgerna och lövkrattningen. Men vi har också en härlig julkänsla med granen i strålande sol.

Mat och klappar är också nästan färdiga - en härlig stressfri julhelg väntar oss. Joyeux Noël alla - familjen, släktingar och alla vännerna - de som kikar in här också!

2 kommentarer:

Kors och Tvärs sa...

En riktigt GOD JUL till er med!

Inger sa...

GOD JUL till er alla tre. Bild kommer.