fredag 28 december 2012

Än är det jul i vårt husVi får jul-lunchbesök av goda vänner som flyttat ner hit till södra Frankrike ett år tidigare än vi. Redan innan dess hade vi kontakt genom en av de utlandssvenska organisationerna på nätet och utbytte erfarenheter och tankar kring att bryta upp från Sverige så som vi båda gjort.

En del svenskar har semesterboende här, andra är utflyttade ur Sverige men har fritidshusboende kvar i Sverige och ytterligare andra åker relativt ofta med lågprisflygen fram och tillbaka mellan länderna.

Våra gäster B och I är som vi. Har lämnat allt i Sverige och har också som vi husbil som vi kör upp med till sommaren och ställer för att tillbringa ganska många veckor tillsammans med familj och vänner i Sverige. Resten av året, med vissa undantag, tillbringar vi här "hemma i Frankrike" och det betyder till exempel också jul- och nyårsfirande "på franska".

Här ses vi hemma hos oss för glögg, julbord och den traditionella julstubbe/vedträdstårtan. I och B har också hund som vi så Dessi får sällskap av ett par lite större kompisar och försvarar i början sitt revir. Sen lugnar allt sig och de lufsar runt var och en på sin kant in och ut mellan vardagsrum och trädgården, den äldste av dem en hundherre i den aktningsvärda åldern av 15 år!!

Inga kommentarer: