lördag 10 november 2012

Cannes. Ett kort besök.Häromdagen var vi i Cannes. Vi åt en god lunch och lyssnade på ett roligt föredrag och körde sedan vidare. Alla bilderna är därför tagna från bilen och kvaliteten blir därefter. Men här är några snapshots från "croisetten", den fina strandpromenaden där folk alltid rör sig. Flanerar eller som här, slår sig ner i solen med vidunderlig havsutsikt.

Här bor också fint folk. Det märks på affärsutbudet inte minst. Någon Dolce och Gabbana har vi inte i vår by. Inte heller Marilyn M på en husfasad som avtecknar sig i backspegeln på min sida av bilen.

Det är vackert här. Men livligt, mycket folk, en himla trafik, svårt att parkera och rörigt också utanför turistsäsongen. Det är kul att göra ett temporärt nerslag i de här miljöerna men vi känner oss väldigt nöjda när vi väl återvänder till vår lugna by och vårt tysta lilla område bland bergen.

Idag har vinden vänt och vi har ingen sol alls utan faktiskt allvarlig vädervarning. "Vigilance Orange" som innebär att man förväntar sig ordentlig nederbörd med stor risk för översvämningar bland annat. Och, ja, vi sitter mer eller mindre inregnade bland kraftiga skyfall men än så länge känns det överkomligt.

4 kommentarer:

Inger sa...

Skönt att höra att det kan bli oväder ibland i er idyll. Här är det höst på allvar. Vinden viner, gärna från nordost. Mulet. Regn. Kallt. Jag vill bo i PROVENCE!!

Elisabet. sa...

Läser ikapp hos bloggvännerna efter ett halv dygn utan något sådant ,-)

Ja, man klarar det också ,-)

Monet sa...

Inger: Paradiset är inte hundraprocentigt! Men idag skiner solen från klarblå himmel och det blev utelunch igen!

Elisabet: du klarade det uppenbarligen. Men din blogg strular för mig. Både med att kunna scrolla i texten och att kunna kommentera vilket inte går alls:;-(

Elisabet. sa...

Monet: men du borde skaffa dig en länklista, i fall min blogg fallerar ,-)