onsdag 17 oktober 2012

Medelhavet


Ja, Medelhavet kort och gott. När det är som vackrast och mest tillgängligt, dvs i september/oktober när alla turister och allt semesterfolk har åkt hem igen. Men när det fortfarande är paradisiskt vackert längs med kuststräckorna.

Som här - på väg mot en utflykt och nära St. Tropez. Det är som att köra i en turistbroschyr.

8 kommentarer:

Elisabeh sa...

Här snackar vi azurblått! Jag älskar Languedoc men det går inte att komma ifrån att Rivierans kuststräcka är något alldeles i särklass!

Anonym sa...

Vilka färger! Härligt!
Kramar
Christina

Monet sa...

Håller med. Det är "svindelvackert" som någon brukar skriva. Just den här kustremsan är helt otroligt vackert. Och med sanslösa sandstränder!!

Mira sa...

Det Stora Blå! Tack!

cruella sa...

Hur länge badar ni?

Monet sa...

Vi är inte badfolk. Eller strandfolk annat än när turisterna är borta och man kan vandra med den lilla hunden längs de långa stränderna.

Men den här dagen, och det är bara lite drygt en vecka sen bilderna togs var det fortfarande folk i baddräkt på stranden och i vattnet. Säkert över 20 grader i vattnet så som härdad svensk hade vi säkert gått i. Mitten av oktober alltså för att svara på din fråga om hur länge det är badbart!

cruella sa...

Nå, jag badade själv sista gången (vad det verkar) den 15 september i Mälarhöjden, så det var ju i perspektivet inte så illa.

Jag skulle förmodligen inte finna tid för annat än bad och natur vid Medelhavet. Men mitt i sommaren är vattnet för varmt för att vara riktigt njutbart för min egen lilla del. 18-19 är perfekt:-)

Kors och Tvärs sa...

Oj så många nyanser av blått! Fantastiskt!