onsdag 6 juni 2012

Sextiotalsnostalgi i byparken

Häromdagen hade vi både byloppis (vide grenier som egentligen betyder "tömma vinden") och en nostalgisk loppis med sextiotalstema i den stora byparken. Vår fantastiska festkommitté hade varit i farten igen och parken var full av affischer och plakat med texter om de olika åren på sextiotalet. 1961 på sommaren var jag själv i Frankrike och hade precis en sån rosa bardotrutig bikini i samma sorts tyg som det flaggades med överallt.

Jag blev jättenostalgisk av att bara gå där och lyssna på den franska musiken från tiden och se folk i min generation dansa Madison!

1961 kom tydligen Edith Piafs "Non, rien de rien" - den franskaste av alla chansoner. Klicka på bilderna så kanske texterna om vad som hände varje år syns lite bättre.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag minns Johny Hallidy....Hette han så tro...En fransk rockstjärna tidigt 60tal tror jag. Man blandar ihop 50-60

Monet sa...

Kära Anonym. Jo, Johnny Halliday hette och heter han. Han är still going strong och är en av Frankrikes största artister än idag. Han kallas bara "Johnny" och alla vet vem detta är.

Han bor ömsom i Paris, ömsom i lyxvilla i Californien, opererades för cancer för något år sedan och hela Frankrike höll andan. Nu är han åter på scen och när HAN står på Olympia finns inte en biljett kvar. Han är Frankrikes levande Elvis och sjunger SKITBRA, både på franska och engelska.

Jag minns honom också från 60-talet så det är extra kul att se honom nu, något ärrad efter alla år men med en jäkla utstrålning!

Anonym sa...

Hej Monica....Skulle naturligtvis ha skrivit att det var jag, Christina, som skrev. Johnny halliday ja....Mormor och morfar hade ett krigsbarn från Paris under kriget, Nicole, och hon kom och hälsade på oss senare i livet. Då hade hon med sig skivor till mig av johnny:) Minnen! ja, visst är det härliga minnen. I Stockholm finns en tjej på 68 som är DJ och har ett disco frö 50 plusare. Hon håller till på Gamla Alexandras samt Underbara bar på Söder . Förstår du vad kul! Bara gamla discodänger och annat från vår tid. Jag ska dit i Oktober. Må så gott.Idag strålar Roslagen/kramar Christina