söndag 3 juni 2012

Provencalsk rosenprakt

Nu slår den ut vilken dag som helst, vår lavendelhäck, här framför rosorna. Inspirerade av dem har vi i år skaffat ett par buskar till som vi experimenterar med att sätta mot spaljé lite längre ner i trädgården där vi har  några charmiga mur-rester efter ett litet stenhus. En "cabanon", säkert ett litet gethus för länge sen.

Det här är rosor som man försiktigt klipper av i ett eller två enstaka exemplar och placerar på synlig plats där de får bedåra oss med både färg och doft.

Jag som trodde att jag skulle ha min sydfranska trädgård full med palmer, stora exotiska kaktusar, hortensior och annat osvenskt. Nu blir det rosor, murgröna som marktäckare och kärleksört. Och så lavendel och rosmarin i stora buskage förstås.

4 kommentarer:

Dubbelörn sa...

För låter din trädgård som en vacker fransk trädgård. Det är rosor, lavendel, rosmarin, blåregn som jag förknippar med det franska.

Svårt att skapa känslan av fransk trädgård en dag som denna. +7, regn o en nordlig kyla i luften. så långt fr Frankrike man kan komma...

Men jag njuter av dina bilder :)

Kram

Bloggblad sa...

Ojoj, riktigt avundsjuk blir jag... jag som älskar blommor, men är för lat för att sköta om trädgården. Prioriterar annat, heter det kanske.

Inger sa...

Underbara rosor. Jag ska använda den rosa som skrivbordsunderlägg, så får jag också njuta.

Vanja sa...

Oj. vilka vackra rosor! Helt ljuvligt! :)