måndag 21 maj 2012

Hemlig gäst


På den här scenen uppträder om en stund en världsartist. Fast vi som bott på Yxlan/Blidö i många år har vant oss vid att hon, för det är en hon - ibland har valt bort de stora internationella scenerna för att istället ge speciella konserter enbart för oss, ögrannarna.

Oftast har det skett i Blidö kyrka men ibland, som här förförra sommaren i den lilla oansenliga lokalen Blidö Bio. Strax kommer Barbara Hendricks att förtrolla oss med sin fantastiska sång - allt från opera till gospel under en kväll. Fotografering undanbads för blixtarnas skull så det här blev vad jag tog av arrangemanget. Men vi applåderade och gav stående ovationer och hon sjöng extra för oss, sådär så att håren reser sig på armarna.

Barbaras man är i teaterbranschen och hade ljussatt lokalen - tänk så suggestivt det blev med rök, ljus och några pelargoner i kruka. Klicka på bilden och titta!

Den här gången berättar Barbara att hon faktiskt valt bort ett stort engagemang i Japan för att istället stanna hemma och ge denna specialkonsert för sina Blidöbor. Hon bor där nämligen, på ön, med sin svenska familj, sedan många år. Man förstår att hon har en speciell känsla för skärgården, ön och dess invånare - reser man och uppträder som hon gör måste det vara en lisa att få komma hem till denna härliga miljö och både få känna sig och vara mer eller mindre inkognito.

Varför jag skriver om Barbara Hendricks just nu? Förklaringen kommer in nästa inlägg!

Inga kommentarer: