onsdag 16 maj 2012

Bara att njuta! Blomsterprakt i vår trädgårdNyaste tillskottet, bougainvillae som går ton i ton med våra fönsterluckor samsas här med vackra rosen Eddie, "flaskborsteblommorna" och lavendelhäcken som slår ut vilken dag som helst. I kvällsljus är utsikten mot nedre delen av trädgården som en meditativ tavla!

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Bouganvillea är för mig - mamma -!
Hon hade smusslat med sig ett skott från Mallorca 1960 och jag minns hur intensivt den blommade där den stod i köksfönstret!!
En gång matade jag småfåglar och kastade ut brödbitar .., med följd att blommorna dråsade i golvet. Jag kan säga som så .., att mamma var inte glad när hon kom hem från sjukstugan ,-)

Och vilka lavendelplantor ni har!!!

Christina sa...

Vem skulle inte vilja ha bougainvillea i trädgården, är det inte den som härstammar från sydamerika förresten, och som alla förknippar med Medelhavet?
Och vilka lavendelruggar - oj oj oj!
Underbart.

Sfinxen46 sa...

Vilken fantastisk blomsterprakt! Nu fick jag veta att den röda otroligt vackra blomman var Bouganvillea. Såna skulle jag vilja ha:)Men de växer väl inte på de här breddgraderna. Men i kruka kanske? Du har en underbar trädgård med en härlig blandning:) Kram

Vanja sa...

Vid Gud så vackert!
Jag har aldrig sett en fullvuxen bouganvillea förut. Ljuvligt!

Monet sa...

Elisabet: vad roligt att min fina blomma framkallar speciella mammaminnen hos dig. Jag kan förstå att hon blev förskräckt!

Christina: vi har blivit avrådda av vår trädgårdskille att inte plantera bougainvillea, "cela ne tient pas", den håller inte. Ena svenska grannen har försökt och hos den andra blommar den överdådigt. I kruka som hos oss. Så nu försöker vi. När de växer som de ska härnere är det som i paradiset. Och du har rätt, vi har verkligen lavendelruggar!!

Sfinxen 46: roligt att du gillar vår trädgård. Den blir finare och finare faktiskt och just nu är den extra vacker. Bougainvillea tror jag du kan köpa i Sverige och ha som krukväxt?

Vanja: jag håller med dig och känner mig så priviligierad. Jag går runt flera gånger per dag och bara insuper det som kommer upp och det som blommar. Det här är en förhållandevis liten bougainvillae, det finns de som täcker hela husväggar och då är det magnifikt!!

Anonym sa...

Två små späda bougainvillea har planterats mot en södermur i vår sydfranska trädgård och jag fantiserar om kaskader av blommor där om ett par år. Så som jag och MIN mamma upplevde samma planta under en ljuvlig kretaresa för många år sedan, bara månader efter min pappas alldeles för tidiga frånfälle. Den är liv och hopp för mig och det första jag planterat när vi nu blivit med fransk trädgård. Håller tummarna för att de klarar sig!

Anonym sa...

Förlåt för min anonymitet ovan men det var den enda profil som accepterades. Elisabeth heter jag och jag brukar krafsa ner mina tankar i bloggen "Murvielklotter".