torsdag 29 mars 2012

Trattisar från Striberg och franskt ankbröst
Det här inlägget är helt och hållet tillägnat Christina Alvner på Stribergs Station. Dels för att hon var så underbart gullig och skickade oss massor av torkade trattkantareller i höstas, dels för att jag vet att hon, precis som vi älskar stekt ankbröst.

Igår åt vi vardagslyxmiddag à la Striberg. Lite inspirerade kring kryddning och stektider av recept, lätt tillgängliga i köket genom den enkelt bärbara iPaden, min absoluta tekniska favorit i huset.

Trattisarna ligger i sitt vattenbad, ankbröstet som mer än väl räcker till två skärs upp på "svålsidan"och steks i sitt eget fett på ytan och eftersteks i ugn. Och svampsåsen får en liten extra skjuts med  portvin, buljongskvätt och fransk grädde.

Gott rött vin från lokala vingården, några tända ljus och den här snabbtillagade måltiden bildar en riktig mmmm- middag med svenska och franska smaker! Och på lördag ska vi tillsammans med andra svenskar åka några mil norröver och bese fransk gåslevertillverkning - det blir fett värre!

2 kommentarer:

Christina sa...

Ah, så underbart att få se trattisar från Striberg hanterade och tillagade i det sydfranska köket av Madame, och inte till vad som helst - utan till anka!
Anka, denna guds gåva till människan he he ;-D

Bloggblad sa...

*Suckar lite lagom avundsjukt...*