söndag 1 april 2012

Mitt i den sydfranska lövsprickningen
Nu spricker det ut överallt. Det är nästan så att man kan se timme för timme hur fort det går. Det är ett underbart vårlandskap överallt omkring oss - fortfarande blommande mandelträd, gul ginst och så den skira grönskan som påminner om studenttiden hemma i Sverige.

Vi bor i ett nybyggt hus som inte kräver mycket underhåll. Men den heta provencalska solen gör att trädetaljer som fönsterluckor och som här, pergolan, tar stryk. Så maken får balansera på stege och torrborsta och lasera innan det snart är dags att ta fram "sommartaket", ett fiffigt solsegel som ger välbehövlig skugga dagtid. Vårt kära blåregn som vi oroat oss för visar att det överlevde vinterattacken för några månader sedan och börjar nu också visa upp sina löv och växa till ihop med våra Flammentanzrosor och kaprifolen.

Varmt är det också - igår hade vi 28 grader i skuggan på eftermiddagen. Det är lite svårt att veta hur man ska klä sig - på morgnar och förmiddagar är det mellan 9-10 grader och kvällar och nätter fortfarande lite kyliga. Skönast är det som nu, vid 5-tiden på eftermiddagen i en solstol på terrassen!

Inga kommentarer: