onsdag 28 mars 2012

Provencalska vårtecken


Nu går det fort. För varje dag grönskar det och knoppar och blad slår ut på det som är kvar av vår vinterskadade trädgård. Här är det våra svenska Flammentanzrosor som är i full gång, tätt följda av kaprifol på andra sidan pergolan.

Vi har undrat över hur köldknäppen i vintras påverkat vårt vackra blåregn som verkat heldött. Nu ser vi till vår glädje att det lever och vi kikar flera gånger om dagen för att se vad som händer och det grönskar överallt. Det lär ska blomma på bar kvist, kanske får vi vara med om det. Våra flerhundraåriga ekar har nyss tappat alla sina löv känns det som - många säckar blev det - och nu knoppas det i dem också.

I våra talgbollar flockas det som mest ser ut som talgoxeungar. Kanske är det också det - laddar dom inför de sista milen till Sverige?

Sol, 24,6 grader i skuggan, långsamma måltider på terrassen och apéro i solnedgången. Dessi jagar katt i vår lilla trädgård, vi pratar Sverigesemester i sommar med husbilen och äter stekt ankbröst med trattkantarellsås. Utomhus till middagen också. För min del räcker både sol och värme så här - det behöver inte bli varmare annat än i pool och hav!

Inga kommentarer: