lördag 11 februari 2012

Ett varmt farmorshjärta..

blir det när det första sms:et någonsin kommer från äldsta barnbarnet Saga, 6,5 år. Vi träffades nyss i Sverige och hon visade sina fina örhängen i de nytagna hålen (ajaj, det gjorde ont sa hon).

Så jag lovade att skicka henne några fina franska örhängen och hittade några med "pärlor och strass" och några söta med "diamantprytt Eiffeltorn". Med brev tar det bara några dagar att komma fram och dessförinnan hade vi utbytt mobiltelefonnummer så att vi skulle kunna prata med varandra om vi ville. Är man så här stor i Sverige får man ha egen mobiltelefon även om den inte får vara med i skolan.

Igår kom det här - jag blev rörd till tårar och så glad över den fantastiska kommunikationsteknikvärld vi lever i. Sms från en sexåring som redan läser och skriver och  från ett land till ett annat - herregud om man ens kunnat föreställa sig detta när man själv var i motsvarande ålder? Föredömligt kort dessutom, kommer ni ihåg att sms faktiskt betyder Short Message System. Eller liknande.Posted by Picasa

1 kommentar:

Elisabet. sa...

Å, jag förstår dig!

Och minns ett sms från Emma som löd ungefär så här ..."Hej mormor. Nu kom jag ihåg vad tack för maten heter på grekiska ..!"