tisdag 7 februari 2012

Ett blickfång

Bara så där i all enkelhet. En vacker blomma på ett restaurangbord. För att fira mig själv lite efter ha försökt komma över ett oväntat och ovänligt beteende och nu kan lägga det åt sidan - ett sånt där som man inte förväntar sig, som kommer blixtsnabbt utan att man kan värja sig och som man faktiskt inte heller förstår avsikten med.

Och också för att göra mig lite glad  för att jag just kommer från pricktest nummer två hos allergidoktorn dit jag remitterats för den eviga nästäppan. Gissa om jag varit nervös om jag skulle varit allergisk mot hund - vad hade vi gjort med Dessi då?

Ingen allergi mot nånting - inga djur,inte mögel,  inte ens kvalster, inte en blomma eller ett enda pollenfrö Inte gluten, inte mjölk, inte jordnötter. Jag kan pussa på hamstrar och katter oom jag vill och det kan få damma igen helt. Ändå vaknar jag varje morgon och är täppt i näsan så något konstigt är det ju.

Här är den eminenta franska sjukvården igen. Man går till örondoktorn för att han ska spola dem, börjar prata om smala näsgångar, sätts på en dunderkur med cortison och kortisonnässpray i 3 månader och skickas i mellantiden till kollegan allergologen som nu gjort sin utredning. Samme doktor upptäckte sömnapné hos maken som också nu är åtgärdad genom andningsmask. Inga väntetider, allt åtgärdat och utrett på nolltid. Gratis.

Och i morgon ska Dessi på årlig besiktning och vaccinering. Hoppas det stämmer att Sverige tagit bort kravet på rabiesvaccinering så hon slipper bli så sjuk. Posted by Picasa

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Så tråkigt med det som gjorde ont och så skönt om du kan kasta det överbord. Det brukar vara lättare sagt än gjort, sånt.

Och sååå vacker bilden är.
Så enkel.

Alltid det enkla som är så vackert, tycker jag.

Monet sa...

Tack du rara Elisabet som alltid är där och fångar upp det som berör. Du har rätt, det är inte alltid lätt med för stunden oförklarlig negativism men klarar man av att försöka släppa det blir man faktiskt en smula visare!

Anonym sa...

Hej.
Skrev på din Facebooksida.Cortison hjälper inte om du inte öpnnar upp med vanl nässpray först och väntar en timme.En som vet:) Hos oss i Norrtälje har det gått virus som sätter sig i slemhinnor-bihålor.Långa sega....nästäppa och tryck i pannan osv.Jag har som du trånga näsgångar och får ständigt ha cortison som "underhåller"...Rinexin 10 dgr.Nu har det släppt men det var väldigt segt. Precis som du har jag också blivit kollad för allergi men ngn allergi har jag inte däremot hyperkänsliga slemhinnor och reaktionen är densamma som allergi.Som sagt. Hoppas du blir bättre men prova först vanl nässpray.Må så gott/kramar Christina....Fina blommor o ja...ibland kommer det mest oväntade och hoppar på en:)

Mira sa...

Nej, rabiesvaccinet ska inte tas bort. Däremot kravet på avmaskning för dvärgbandmask vid införsel i Sverige. Emser har just fått påfyllning av rabiesvaccin, och det gick hur bra som helst. Frågan är om Dessi verkligen behöver reagera så starkt, nu när hon redan byggt upp antikroppar...

Kram!