måndag 6 februari 2012

PremiärgrillningVi åker till havet och svenska vännerna där. Vi har haft snö ett dygn men där ligger den fortfarande kvar. Minusgrader och kallt och fuskpälsen åker fram. Och Dessi får en liten fleecejacka över kroppen.

Svensk förrätt blir fiskrom, smörstekta blinis och crême fraîche. Alltid lika gott.Och vi har med oss entrecôte från vår loka byslaktare - stora möra bitar, dock inte lika välhängda som vi är vana vid. Men värden trotsar kylan och snön på altanen (se längst bort i hörnet) och det blir en god måltid med välsmakande kött, wokade grönsaker med vitlökssmör och franska goda ostar till efterrätt.

Om några månader sitter vi ute under hela måltiden, nu går det fort med våren här trots den "ryska kylan" som också drabbat Frankrike. Och särskilt hemskt är det med alla SDF, Sans Domicile Fixe, alla uteliggarna som faktiskt sover Nära Döden varje natt. Posted by Picasa

1 kommentar:

Brutus sa...

Härligt, att se er här och tack för det goda köttet! Det var vekligen rikligt och dagen efter mumsade vi på en äkta hederlig pytt-i-panna!