lördag 5 november 2011

Toussaint. Fransk kyrkogård
Idag, på min födelsedag är det Alla Helgons dag. Vi har tidigare varit och lagt blommor på en saknad väns grav på kyrkogården med den vidunderliga utsikten. Nu är det höst i Provence och man eldar överallt och luften fylls med särskild röklukt.

Här vilar också en mycket ung man, inte ens fyllda 20. Han var dykare och man får förmoda att han dog i samband med en sån olycka. Han har en så vacker text på sin grav och kikar man tillräckligt noga ser man att på själva gravstenen är det fullt med små guldstjärnor och en text som säger: "nous sommes nés de l'amour d'une étoile et de la terre". Vi är födda genom kärleken mellan en stjärna och jorden.

Sen kan man undra hur det känns att ha sitt namn "föringraverat" på familjegravstenen. Födelseår men ännu inget dödsår. Känns det tryggt och bra eller är det lite läskigt?

1 kommentar:

Maria sa...

Hej! Jag har nyligen hittat till din Blogg,som jag finner oerhört intressant,lärorik och rolig.Har inte hunnit läsa genom hela,men tar lite då och då,och om igen,så att säja.Kommer givetvis att följa dig.
Grattis på Födelsedagen!Själv fyller jag också år idag,5nov./Maria