lördag 5 november 2011

Födelsedag
Om en stund blir det champagne i glasen, snittar med olika provencalska röror, italienska oliver och goda hemlagade franska korvskivor till. Och sen hemlagad kräftsoppa på nyskalade räkor följt av m ö ö r lammstek beställd hos slaktaren tillsammans med potatisgratäng med mycket vitlök och haricots verts. Sås gjord på lammstekssky.

Goda ostar tillsammans med hemlagad fikonmarmelad och så en italiensk efterrätt - tiramisu. Kaffe och choklad på det och kanske en rolig timjanlikör vi köpte när vi var i Gorges de Verdon för några veckor sedan.

Allt för att det är födelsedag och 23-årig bröllopsdag samtidigt och det måste man fira tillsammans med svenska grannarna även om regnet öser ner och åskan mullrar hotfullt mellan bergen. Se på mina 23 vackra rosor med små diamanter i - en ros för varje år och dyrare och dyrare blir det för den älskade maken som också numera skriver sina kärlekskort på franska. " Je t'aime" står det på det lilla kortet och på baksidan "Immer, Ever et Toujours".

Vi hoppas inte strömmen sticker och att vi får en härlig kväll!

4 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Varma grattiskramar till dig :)

Belar43 sa...

Grattis från oss i Taradeau, det låter som om det blir en fin middag. Vi sitter framför brasan och hör på regnet och åskan.

Helen sa...

Ett stort grattis till dig och på bröllopsdagen!! Just när klockan passerar midnatt...

Vilken romantisk bukett, så vacker!

Många kramar!!

Mira sa...

Kramar och gratulationer från oss också!