tisdag 1 november 2011

Dessi löper amok

Det är Toussaint - Alla Helgonshelgen - i Frankrike och dags att åka till kyrkogården ganska nära oss där vi har en älskad släkting begravd. För ändamålet måste vi förstås köpa blommor och åker därför till handelsträdgården. Dessi är som vanligt med oss och får, som i nästan alla affärer, följa med in. Här blir det dock något annorlunda än vanligt.

Franska handelsträdgårdar har oftast också en djuravdelning där det finns fiskar, kaniner, hamstrar och råttor till salu. Plus djurfoder av alla slag, leksaker till hundar och katter, burar och regnrockar till småhundar (vilket vi återkommer till) och allt möjligt annat spännande.

Dessi har lydigt följt med oss i blomsteravdelningen men gör plötsligt ett ryck (därav de suddiga kamerabilderna) och far in i "aminaleriet", djuravdelningen. Här visar hon tydligt att hon tycker att vi ska införskaffa foder av en viss sort, hon rusar iväg genom gångarna och hamnar till sist i kaninavdelningen där hon kastar sig mot glasburarnar och krafsar för att komma åt de söta små dvärgkaninerna. Hussen får rycka in och på sista bilden vet jag inte hur han håller henne, jag ser bara hennes vilda öga.

Hon lugnar sig så småningom och följer sedan snällt med och hjälper till att placera blommor på graven. En regn- och fleecehistoria för frusna småhundar följde dock med hem och den har som sagt sin egen historia.

Inga kommentarer: