torsdag 4 november 2010

Uteliv


Vi har det just nu så fantastisk härligt här i södra Frankrike. Det är septembertemperaturer sägs det och hos oss i lilla byn har det varit nästan 22 grader på eftermiddagen. Det säger sig självt att vi äter lunch ute och också till bringar eftermiddagen i trädgården med allehanda lektyr. Konst och psykologi-tidningar på franska - inte så dumt. Höstkänslan kommer genom det gulnande blårregnet och de ideligen poppande ekollonen i trädgården.

I morgon är det min födelsedag. Nu är det tredje gången vi firar den här i Provence men första gången det sker i "indiansommarvärme". Vilken känsla - under hela mitt liv har femte novemberfödelsedagen varit kantad av mörker, höstrusk och svarta eftermiddagar. Själva födelsedagen har däremot alltid varit rolig, det är inte det. Men att få vakna till sol och ljum temperatur när man fyller år på svensk senhöst känns som extra bonus!!
Posted by Picasa

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, jag gratulerar redan idag, ty bäst som det är glömmer jag bort det imorgon!

Och ja, jag förstår glädjen över boendet. Vilken känsla det måste vara! (Fast idag var det soligt och som den allra vackraste vårdag i landet Halland ...).

Kesu sa...

Grattis! säger jag med idag. Tänker bättre dag för tidigt, än 364 dagar för sent. Typ.

Freedomtravel sa...

Vilka vackra bilder och vad härligt vädret ser ut att vara! Grattis på födelsedagen!

Anonym sa...

GRATTIS Monica!
Hoppas du får en fin fördelsedag!
Kramar Christina/Norrtälje imed svarta eftermiddagar!

Monet sa...

Elisabet: TACK, TACK för grattiset. Både här och så vansinnigt gulligt på din egen blogg. Jag blev så glad och rörd!

Kesu: tack snälla till dig också. Och HUR kunde du känna igen min hand på Elisabets blogg, det förstår jag bara inte?

Freedomtravel: bilderna blir vackra här nere. Motiven är bara såna! Och tack för födelsedagshälsning, dagen har börjat alldeles osedvanligt bra!

Christina: Tack snälla du för grattis. Jo, jag förstår att det mörknar fort i Norrtälje nu. Här njuter vi av sensommarvärme och sol, helt fantastiskt!!